Fork and Spoon – БРИОШ – СЛАДКИШ С ЯБЪЛКИ И ХЛЯБ

2
Добави коментар
micromirco
micromirco

Бриош – сладкиш с ябълки и хляб

Здравейте и от мен! Аз съм Миро – малкият черпак в голямата кухня!

За разлика от Сиска – създателката на блога chefpencheva.wordpress.com, аз не мога да се похваля с това, че готвенето ми е голяма сила, нито че имам някакви кой-знае колко велики достижения, но-о-о-о-о, ако и вие имате желание, с удоволствие ще ви споделям лесните и вкусни кулинарни резултати, които се получават, след моята лаишка намеса.

Нещата, които ще публикувам, ще са именно такива – бързи, лесни и вкусни – идеалните рецепти за съвременните домашни готвачи. Вашите рецепти, с които, за кратко време и с минимум усилия, можете както да почувствате домашния уют, така и да зарадвате своите „домашни любимци“. Не визирам само кучетата и котките ви! 😀

Моите рецепти „извират“ отвсякъде – от мама, от баба, от колеги, от стари книги, от интернет. Но задължително са такива, които не отнемат време и впечатляващи количества финансови средства. Аз работя от рано до късно… именно заради това с вас ще готвим бързо! И евтино! И вкусно!

Първият „вкусен елементаризъм“, с който ще Ви провокирам да си поизцапате кухнята, е сладък! И лесен!

Историята е следната:

Вчера, след като бях убеден, че дори няма да вечерям, ми се обади мой много близък приятел и каза само: СПИШ ЛИ? ЯВНО СПИШ! Е, ДОБРЕ, СЛЕД 20 МИНУТИ СЪМ ПРИ ТЕБ! Имах подготовка за основните ястия, но десерт никак не бях предвидил за себе си. Разбира се, хладилникът ми е празен като джоб в дънките на студент, който е първи курс, но се оказа, че това е достатъчно. И с това, което имах налично, сътворих един адски прост сладкиш, който дори се оказа, че бил френски:

БРИОШ – СЛАДКИШ С ЯБЪЛКИ И ХЛЯБ

За да приготвите това лесно и прекрасно сладко изделие, са ви необходими следните продукти:

500-600 г. хляб (препоръчвам да е сух и черен… Ако е пълнозърнест – още по-добре!); 4 бр. яйца; 2-3 ябълки; 1/2 л. прясно мляко; 75-100 г. маргарин; 1 ч. ч. захар; 1-2 ванилии; канела на око.

Преди всичко, трябва да отделите корите от вътрешността на филийките хляб, след което отделеният хляб се натрошава и се накисва се в предварително затопленото мляко за достатъчно време, докато попие добре. Разбийте добре яйцата, добавете захарта и разбъркайте. Не е задължително захарта да се разтвори. След това прибавете и разтопения маргарин, канелата и ванилията. Разбъркайте смело! И не се отчайвайте! Почти сме готови! След като добре миксирате съставките, които сложихте до този момент, добавете и нарязаните на малки кубчета ябълки. Отново разбъркайте! Сместа се изсипва в добре намаслена и набрашнена тава или форма за кекс, след което директно се „изстрелва“ във фурната. Необходимото време, за което това кулинарно безумие ще бъде готово, е около 30-40 минути, при температура от 180-190 градуса.

Ефектът при мен е следният:

Е, това е! Уверявам ви, че всичко това отнема по-малко от час! А е толкова вкусно, все едно сте го приготвяли 3

Ако моето предложение ви е допаднало или пък имате идеи как да го обогатим, за да стане още по-добре, не се колебайте да оставите своя коментар под статията! 🙂 Не пропускайте да ни споделите и своята снимка на този сладкиш, ако се „престрашите“ да го направите вкъщи. 🙂

Поздрави и доскоро готвене,

Малкият черпак в голямата кухня – Миро 🙂

Like this:

Like Зареждане…

Related