Какво е SEO и как да оптимизирам сайта си ?

1
Добави коментар

Какво е SEO и как да оптимизирам сайта си ?

Какво е SEO и трябва ли да бъде сайта ми SEO оптимизиран ? Въпрос, който много от хората, притежаващи и поддържащи сайтове, си задават. SEO е съкращение на Search Engine Optimization, което преведено от английски означава Оптимизация за търсачки. Да бъде сайта ви SEO оптимизиран, означава, той да се показва на по горна позиция при търсенето на ключови думи от съдържанието му, в търсачките (Google , Yahoo и пр.) Колко пъти на ден се ровите в търсачките? А можете ли да си представите какво би станало ако вашият сайт излиза на първо място в тях ? Как стотици потребители в интернет ще посетят вашия сайт ? За това е важно той да бъде SEO оптимизиран , а как ще разберете в следващите няколко реда от статията.

Как да направя сайта си по оптимизиран ? Е ето и няколко трика, които ще изкарат сайта ви по-нагоре в търсачките: Вмъкнете Meta Description таг , които да бъде един и същ за страниците на сайта ви. Как ? :
В хедъра на сайта добавяте следния код :
<meta name=“description“ content=“описание на сайта ви“ />
Всъщност Meta description таг е описанието на сайта, което ще се показва в търсачките.

Използвайте h1, h2, h3 заглавия. Всъщност заглавията и подзаглавията имат по голяма SEO тежест за търсачките. Може да го направите с един прост код :
<h1> заглавие на сайта </h1> – за заглавие.
<h2> подзаглавие</h2> – за подзаглавие.
<h3> подзаглавие</h3> – отново за подзаглавие, но с по малки букви.

Особено ефективен начин да популяризирате сайта си, е като сами разпространявате линкове към него. Регистрирайте се в блогове или форуми по темата на която е вашия сайт. Направете си подпис, който да насочва посетителите към него.Най-лесния но ефективен начин от всички изброени до тук.

В тази статия ви запознах с 3 ефективни начина да увеличите трафика на посетители към сайта си. Ако имате въпроси относно темата може да ме попитате. Надявам се да съм ви бил полезен.

 

ТАГОВЕ: методи, начини, пари, интернет, онлайн, уебсайт, блог, афилиейт, маркетинг, реклама, съвети, уроци, печелене, лесно, metodi, nachini, pari, internet, online, onlain, websait, blog, affiliate, afileit, marketing, reklama, saveti, uroci, pechelene, lesno.