Екскурзии и почивки в чужбина

1
Добави коментар

8 дни / 5 Нощувки

Дати на отпътуване: 28.12.2015г.,

Цена от: 

699 BGN

 

Екскурзията е осемдневна и включва 1 нощувка със закуска в Лидо ди Йезоло или района на Тревизо, 3 нощувки със закуски в Рим, 1 нощувка със закуска в района на Монтекатини и богата екскурзоводска програма във Венеция, Болоня, Рим, Сиена, Пиза, Флоренция.

28.12.2015 09.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 13.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 11.30 ч. Нощен преход.

29.12.2015 Сутринта – пристигане във Венеция. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), пл. „Сан Марко”, базиликата „Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Вечерта – настаняване в хотел в Лидо ди Йезоло или областта на Тревизо. Нощувка.

30.12.2015 Закуска. Отпътуване за Рим през Болоня. Разглеждане на Болоня – Фонтана на Нептун, Палацо Комунале, Палацо дел Подеста, базиликата “Сан Петронио”, наклонените кули. Вечерта – пристигане в Рим. Настаняване в хотела. Нощувка.

31.12.2015 Закуска. Екскурзоводска програма: Ватикана (базиликата „Св. Петър” и пл. “Свети Петър”), хълма Капитолия, Колизеума (отвън). Вечерта – Новогодишна вечеря (с доплащане) и посрещане на Новата година. Нощувка.

01.01.2016 Закуска. Следобед: разходка из бароковия Рим – фонтана Треви, пл. “Испания”, пл. “Навона”, Пантеона. Нощувка.

02.01.2016 Закуска. Отпътуване за Монтекатини. Престой в Сиена – разходка из центъра на града с разглеждане на града – „Пиаца дел Кампо” – централният площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно е сцена – легендарното „палио”, Палацо Публико, катедралата. Разглеждане на Пиза – Двора на чудесата (Катедралата, баптистериото и наклонената кула). Привечер – пристигане в Монтекатини Терме. Настаняване в хотела. Нощувка.

03.01.2016 Закуска. Разглеждане на Флоренция – църквата „Санта Кроче” (отвън), катедралата „Санта Мария-дел-Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерията Уфици – с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 11 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). В късния следобед – отпътуване за България. Важно: при разглеждането на Флоренция автобусът оставя и взима групата от центъра на града, без да се налагат ползване на градски транспорт и пр. допълнителни разходи и затруднения. Нощен преход.

04.01.2016 Пристигане в България.

ЦЕНА: 699 лв.

Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 2-ма възр. – 628 лв. Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възр. – 658 лв. Доплащане за единична стая – 195 лв. Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 399 лв. ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: Транспорт с луксозен автобус; Съответния брой нощувки със закуски; Водач-придружител от туроператора; Екскурзоводско обслужване ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.; Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден); Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 EUR на човек); Градска такса в размер на 2-6 EUR на човек на ден; Посещение на галерията Уфици Допълнителни услуги с доплащане: Разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията). Новогодишна вечеря (с доплащане). Разглеждане на галерията Уфици – с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 11 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Варианти за Новогодишна вечеря ще бъдат предложени до 01.11.2015 г. При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло – 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в Рим – 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и от 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме – 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди.Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.