Как да разберем собствената си енергийна система

48
Добави коментар
djmarti13
djmarti13

Дръвче за чакри- charmedastrology.com

Как да разберем собствената си енергийна система

Какво имам предвид? Всички имаме невидима енергийна система, през която тече енергия чрез „меридиани“ и „пътеки“. Меридианите имат определени точки на налягане, които могат да се ползват като начин да накараме енергията да тече свободно. Най-известните способи за това в западния свят са акупресура, акупунктура и рефлексология.

Когато енергията ви е слаба, не циркулира  или „тече“добре , може да се почувствате изтощени ,лишени от емоции, тъжни . Ако сте лишени от енергия е по-трудно да контролирате емоциите си, да мислите позитивно и да привличате хармония в живота си.

Всеки може да постигне изумително холистично здраве. За тези от вас които се съмняват, нека ви споделя нещо: Нашата енергия реагира много бързо когато знаем какво да направим, за да коригираме потока и.

Всеки има невидима енергийна система, съставена от „чакри“. Думата чакра значи енергиен диск или колело. Има седем чакри, позиционирани от опашката до най-горната част на главата. Тези дискове или колела от енергия съставят тези седем главни чакри, които играят голяма роля в животите ни и здравословното ни състояние.

Ако губите енергия през базовата(КОРЕННА) чакра, която се намира на долната част на гръбначния стълб, то тогава може да почувствате депресия, безпокойство и изтощение. Ако някоя от чакрите ви е замразена или слаба, то различни части от живота ви ще станат по-трудни, в зависимост от това коя от чакрите ви е отслабнала.

Затова тук ще ви представим 3 лесни начина да витализирате чакрите си , за да постигнете по-добро здраве.

Как да спрете изтичането на енергия от вашата коренна чакра?

Там където има изтичане, е логично то да бъде спряно.Много хора се чувстват изтощени, само защото не са способни да задържат достатъчно жизнена енергия или „Чи“. В това състояние, вие изкарвате енергия от себе си надолу и навън, точно като водата в тоалетната. За да поддържате добро здраве трява енергията ви да се движи спираловидно по вашето тяло от коренната чакра нагоре. Ето начин да го направите в три лесни стъпки:

-Затворете очи и усетете как енергията ви изтича през опашката

-Представете си как спирате това изтичане и задържате енергията в себе си.

-Представете си, че обръщате потока на енергия и я карате да се движи спираловидно нагоре и надолу по тялото.

В следващата статия ще ви обясним как да отворите коронната си чакра.

Бижута и камъни, с които можете да активизирате своите чакри може да намерите тук:http://www.charmedastrology.com/CHakri-Iztochni-tradicii-c-24.html

Статията е подготвена от Мартин Колев по поръчка на http://www.charmedastrology.com/

Related