От последния час! Забелязани са странни снежни топки в езеро!

1
Добави коментар
S.S
S.S

Advertisement:

Както може би сте забелязали, целият свят преживява странни аномалии на времето, вариращи от покачващите се температури в Арктика и интензивните поройни дъждове, задвижвани от Ел Ниньо, които повишават нивото на една река в Аржентина с 14 метра над нормалното. Но ако това не е достатъчно доста странно за вас, ето един още по- странен феномен: вълните на езерото в Мейн, които изглежда са пълни със снежни топки.

Дейвид Алън, художник и скулптор, забелязал странния трясък на прилива на брега на езерото в Мейн и заснел

Advertisement:

невероятно видео и редица снимки.

На Facebook страницата си, Алън каза, че е заснел материала от градския плаж, на северозападната страна на езерото. Районът е преживял нетипично за сезона топло време, последвано от внезапно застудяване, снежна буря и суграшица, пише той. Въпреки, че повърхността на езерото не била замръзнала в момента, вълните били пълни със снежни топки.

Алън, който уловил няколко топки от езеро, установил, че били повече като киша, отколкото твърд лед. Той предположил, че може да са се

образували от сняг, който паднал при близкия кей и се формирала киша на повърхността на водата, оформени от вятъра.

Това обяснение наподобява процеса, при който понякога се образуват  гигантски ледени топки в езерото Мичиган. Парчета лед се откъсват от големи листове, които се образуват върху езерото, с помощта на вълните, образувани от силния вятър. Това заобля и изглажда ръбовете на парчетата и така ги оформя в приблизително сферични замразени буци. Допълнителни слоеве от лед се натрупват върху тях, преди те да достигнат брега.