Как прегръдката може да премахне главоболието?

1
Добави коментар
S.S
S.S

Advertisement:

Мнозина знаят, че някои хора имат навика да прегръщат дървета. Това ги успокоява и им помага да се концентрират. Научно доказано е, че пребиваването сред природата оказва положително въздействие върху здравето. Не е задължително да прегръщате дървета, достатъчно е да се разходите сред дървета и растения в природата.

В една от книгите си Матю Силвърстоун  дава доказателства за огромната полза от дърветата за човешкото здраве. Те са много полезни при депресия и главоболие, усилват концентрацията. Не случайно това е било използвано още в древността и не е ново откритие.

В неговата книгата са дадени като пример множество проучвания, които недвусмислено доказват изключителното физиологично и психологично въздействие върху психическото здраве на децата, които редовно са в контакт с растения и дървета.

Според обществен здравен доклад, който изследва

Advertisement:

връзката между растенията и психическото здраве контактът с природата допринася много за умственото ни и физическо благосъстояние.

Това не са единствените проучвания, които доказват полезното въздействие на природата при намаляване депресия и изостряне на вниманието.

Според друго проучване зелени площи могат да бъдат толкова ефективен, колкото лекарствата при лечението на някои психични заболявания.

Вероятно вече се питате как вибрациите на растенията оказват въздействат върху нас?

Всичко в света вибрира с дадена честота. Затова е логично, когато сте в близост до дървета , тяхната вибрация да се отрази на вашето тяло.

Тези данни може би ви звучат като легенди, но няма да загубите нищо, ако пробвате? Определено ще има положителен ефект и при други лечения.

 

В Япония много хора практикуват т.н „къпане в гората“. Те

пребивават дълго време в гората, поемайки голяма част от нейната вековна мъдрост. Разхождат се дълго сред дърветата и така стимулират имунната си система. В Даоизма медитацията сред дърветата се препоръчва, за да могат дърветата да абсорбират негативната енергия и да я заменят със здравословна. Дърветата се разглеждат като източник на емоционално и физическо презареждане.

Какво можете да направете сега?

1. Намерете място за растения на работното си място.

2. Когато се разхождате, старайте се да минавате през паркове или гористи местности.

3. Водете по- често семейството и приятелите на пикници сред природата.

4. Ако възможност, направете си зеленчукова градина

5. Засадете колкото може повече дървета.

6. Отделете за природата и дърветата всеки ден. Не пропускайте да прегърнете дърво на публично място, ако усещате, че точно това имате нужда в този момент.