Доставка на цветя София, магазин за цветя София, онлайн цветя София: Съвети при избор за доставка на цветя за любимия човек

1
Добави коментар
Tribal88

Практични съвети за избор на букет или цветя за доставка на цветя за любимите ви хора.

Когато избираме букет за някого, ние го съобразяваме с човека, комуто ще дарим. Обратно, получавайки цветя, се опитваме да разгадаем посланието, което сме получили от дарителя на букета. 
Цветята, както всички живи същества са в състояние да „говорят“. Със своя собствен език, те ще ви помогнат да подчертаете и споделите мисли и чувства, които не сте изказали на глас. Всяко растение има своето значение и послание. Изберете тези цветове, които според вас най-добре ще изразят вашите неизказани мисли и чувства. По този начин вие ще споделите много по-лесно това, което желаете. Навсякъде по света цветята, чрез символиката си, изразяват повече, отколкото изказаното с думите на речта и красноречието.

В историята на изкуството има много примери в илюстрация на това, че един букет цветя е в състояние да изрази много повече уважение, отколкото който и да е комплимент. Затова при различните творчески изяви е прието да се подаряват букети и кошници с цветя. Те са израз на благодарност и комплименти от публиката към изпълнителите.

Цветята са били израз на несподелени мисли и чувства още в далечното минало. Вярвало се е, че цветята притежавали чудотворна сила. На воините дарявали букет от здравец , като знак за успехи в битката. Момичетата украсявали своите букети с перли, като по този начин символизирали тъгата си по любимия човек.

Езикът на цветята е оригинален и в същото време уникален. Ако букетът е подреден с подходящите цветя, това ще достави радост и удоволствие на вашите близки, особено ако те разбират посланията на цветята.

Чрез цветята можем да изразим любов, преданост, нетърпимост, омраза, надежда, самота и т.н.

Със сигурност символът на любовта е пролетният горицвет / Adonis/, който ще сподели чувствата ви както чрез състава на цветята, така и с добавените към него млади филизи на мирта с тучната си зеленина и пъпки.

За огнената страст споделят цветовете на дюлята, червеният карамфил, хелиотропът, както и ментата, розите, и латинките.

Е, ако става дума за платонична любов, тогава поднесете цветовете на жълтата или бялата акация.

Първата любов се свързва винаги с прекрасния букет от люляк и чашкодрян /Euonymus/. Лоялността към близките можете да изразите чрез букет, включващ великденче, орлови нокти, дрян, звънец и стъбла от маточина.

Сините теменужки са израз на споделени взаимни чувства. Цветята са добър способ за изразяване на чувствата ви след раздяла, караници или скръб. Ако се разделяте с близък човек ,то добре е, ако цветята са придружени с обяснителна, или визитна картичка. Незаменими за такъв букет са астрите, белите карамфили, многогодишните шибой, невените, Adonis, клонките на кипариса. Тези цветя са символ на раздяла, тъга и тъжни спомени.

Ако сте имали кавга, в знак на помирение може да дарите един букет, съставен от анасон, върбинка.

Саркастичен може да се окаже един букет от китайски или жълти рози, допълнени със стрък босилек и полски маргаритки.

Цветята могат да изразяват и комплимент. Например, розовата акация е символ на елегантност. Метличината подчертава деликатността и елегантността. Екстравагантните хора ще поднесат букет в бадемови тонове и необичайна миризма.

Не се разстройвайте, ако получите отрязани клони от вишна с цветове и плодове. Вишните и черешите са символ на вътрешна красота и душевен мир.

Подарени, бялата лилия и нежните карамфили споделят , че човекът който ги е изпратил ви уважава като талантлива личност, с изключителна вътрешна красота.