Гуинет Полтроу се поддържа с отрова от пчели | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ЗВЕЗДНИ КАПРИЗИ
Гуинет Полтроу се поддържа с отрова от пчели
Всеки ден холивудската звезда се подлага на ужилване от пчели, с тайната надежда да живее вечно

06 Април 2016 16:47
0

принтирай

|

текст

Гуинет Полтроу стигна дъното. В буквалния смисъл. Всяка сутрин тя разръчква дъното на своя кошер, за да раздразни пчелите и да ги принуди да я ужилят. 

Актрисата всекидневно получава своята доза пчелна отрова, с тайната мисъл на живее вечно – съобщава в The New York Times.

„Това е хилядолетна практика, която се нарича апитерапия“. Хората я използвали от незапомнени времена, за да се избавят от възпаления или белези по кожата например“ – разказва Полтроу.

Гуинет не казва точно как си прилага терапията с пчелно ужилване, нито колко пчели жертва в името на „вечната красота“, а пчелната отрова наистина се препоръчва от привържениците на алтернативната медицина като лечение за много болести – от множествена склероза до бръчки.

“Преди хиляди години хората са мислели, че светът е плосък“ – казва Тимъти Коулфийлд, професор от здравно право към Университета на Алберта. Той е автор на книгата „Гуинет Полтроу прави всичко погрешно“ и в нея той се опитва да обори „звездната псевдонаука“  и най-вече охотата, с която VIP-персоните използват авторитета и популярността си в услуга на всякакви шарлатани и мошеници и техните „алтернативни“ антинаучни методи. След като публикува книгата си той в доста интервюта си задаваше въпроса, дали пък не е бил прекалено несправедлив към амбициите на Полтроу. Но сега, след като прочел нейната изповед за The New York Times, коментира лаконично: „Е това с жилото на пчелата вече си е истинска лудост!“

 

 

 

Следи от терапия с китайски вендузи

 

 

Тя периодично предлага какви ли не идиотски терапии – от „вагинална парна баня“ до „детоксикация със смути за $200, в което се слага „лунна прах и перлена прах“ и гъба, която превръщала насекомите в зомбита“.

На своя сайт goop тя продава най-различни свои помади и сокове, които кръщава със странни имена: „Пияният слон“, „Сочна Красота“, „Честна фармация“ и прочее.

 

 

Проф. Тимъти Коулфилд този път реши да използва своя авторитет, за да спре „лудата Гуинет“, като заяви в интервю за лондонския Times: „Това е чисто убийство, защото опасността от задушаване anaphylaxis е изключително опасна алергична реакция. Вярно е, че пчелната отрова съдържа активни съставки и оказва въздействие върху човешката биология. Но няма нито едно доказателство, че удължава нещо – а най-малкото човешкия живот“.

 

 

 

Гуинет експементира постоянно с всякакви мазила и серуми. Но най-обожава да се мажа с източни масла 

 

 

 

Филипинският пчелар Джоел Магсейсей твърди, че ужилване от пчели му помогнало да се възстанови след инсулт. Стивън Новела, клиничен невролог от Yale School of Medicine също препоръчва пчелна жилеща терапия на хора след прекаран мозъчен удар. Той твърди, че пчелната отрова вероятно намалява болката, но все още няма достатъчно надеждни изследвания в тази насока.

Гуинет Полтроу признава в разказа си за The New York Times, че експериментите й с ужилване от пчели са изключително болезнени: „Невероятно е, когато изследваш пчелите. Но, хора, това наистина е болезнено“ – казва актрисата.

 

Full of healing power. #iLoveWater #WorldWaterday @drop4drop http://t.co/EvODRItH0S pic.twitter.com/CzUYMlLqbv
— Gwyneth Paltrow (@GwynethPaltrow) March 22, 2014

Тя разкрива още, че винаги е готова да експериментира и да ползва себе си като „морско свинче“: „Не съм пробвала може би само криотерапия (замразяване), но съм готова да експериментирам“. Под криотерапия тя има предвид процедурата, на която се подлагат някои звезди, като престояват няколко минути в състояние на дълбоко замразяване.

Проф. Коулфийлд има коментар и за тази идея на Полтроу: „Ето това е пълна измама“. 

„Току що чух за нова услуга, наречена „звукова баня“, която може би е много хипарска дори за жена като мен“ – казва в края на интервюто Гуинет Полтроу.

А отдолу читател коментира:

„Може и да не е толкова вълнуваща като ужилване от пчела, но несъмнено ще има полза за теб: ще имаш чисти уши, меки като възглавнички, и ще можеш да чуе гласа наБога (той казва „Ти не трябва да умираш““). Струва си да опиташ, а!“

 

Лиса Кудроу и Гуинет Полтроу в забавен ТВ-разговор за манията да се прилагат странни уеб-терапии