Най-малката къща в света е на 1 кв. м

1
Добави коментар
Boryana_Antimova
Boryana_Antimova

Чудаци реализират най-шантавите си мечти за къщи на най-невероятни места. Топ 10 на най-нестандартните домове.

Казано е, че човек през живота си трябва да направи три неща – да роди и отгледа дете, да посади дърво и да си построи дом. Само че някои жители на планетата се увличат дотам, че реализират всякакви шантави идеи за дом, които им идват на ума.

Ето как човек може да зареже всички стереотипи и да даде воля на фантазията си. Тези луди глави доказват, че няма нереализируеми проекти. Съвременната инженерна и архитектурна мисъл е способна да въплъти най-смелите желания на клиента и да направи дом за живеене от камък, стъкло, дори от метал.

Ето най-нестандартните и удивителни дизайнерски домове за живот от целия свят, с площ от 1 до 400 кв. м, в подборката на AdMe.ru.

Да живееш върху 1 квадрат

Архитектът и дизайнер Ван Бо Ле-Менцел (Van Bo Le-Mentzel) е създал жилище върху площ от… 1 кв. м. То си има два прозореца, покрив, затваряща се врата и сгъваема маса вътре. А ако обърнеш къщичката и я поставиш на една от страничните стени, помещението се превръща в спалня.

Къща с пързалка

Триетажното жилище е построено в Япония от архитектурно студио Level architects. Интересното решение при него е, че от третия етаж до първия може да слезеш не по стълба, а като се спуснеш по истинска пързалка.

Къща в камък

Това чудо е построено в планините на Португалия и привлича много туристи.

Уют в църква

Холандското архитектурно бюро Zecc Architecten е адаптирало пустеещ храм в страната в обикновено семейно жилище.

Къща-охлюв

Къщата Senosiain Arquitectos’ Nautilus е проектирана по индивидуална поръчка за млада семейна двойка с две деца в Мексико. Когато са вътре, жителите на тази шантава къща се чувстват като в охлюв, като се придвижват от едно помещение в друго по спираловидно стълбище.

Още необикновени проекти за къщи – ТУК