Ценко Чоков и синът му задържани за лихварство и принуда

1
Добави коментар
stuklen
stuklen

Прочутият кмет на врачанското с. Галиче Ценко Чоков е задържан като лидер на организирана престъпна група лихвари и изнудвачи.Сред 12-те задържани са кметът Чоков…

Прочутият кмет на врачанското с. Галиче Ценко Чоков е задържан като лидер на организирана престъпна група лихвари и изнудвачи. Сред 12-те задържани са кметът Чоков и единият от синовете му – Мартин.

Според официално съобщение на Специализираната прокуратура и ГДБОП в селото се провеждат действия по разследване на бандата за „лихварство и принуда със заплахи и палежи“. До момента са извършени 47 претърсвания, изземвания и обиски на лица с предварително разрешение от Специализирания наказателен съд. Още един адрес е претърсен в условията на неотложност.

Иззети са пари, документи за покупка на имоти, пълномощни от името или в полза на Ценко Чоков, телефони и други доказателства, съобщават от спецобвинението.

Тази сутрин за операцията съобщи и вътрешният министър и вицепремиер Румяна Бъчварова пред бТВ. Тя не уточни кой точно и по какви обвинения е задържан. Според нея обаче МВР работи по сигнали от Галиче в последните два месеца.

В сутрешния блок на Нова телевизия премиерът Бойко Борисов допълни информацията. По думите му в акцията, планирана вчера, участват ДАНС и БОП.

Ако материала Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Тагове задържан | Чоков | Галиче | Ценко

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!