Какво трябва да знаем за бебешката… хомеопатия?

1
Добави коментар

Какво трябва да знаем за бебешката… хомеопатия?

Какво трябва да знаем за бебешката… хомеопатия?

5 (100%) 3 votes

Хомеопатията е подходяща за пациенти с почти всякакъв тип заболявания, както и във всяка възраст.

Нещо повече – тя е препоръчителна дори за бременност, а също така и за най-големите мъници, включително и за бебета.

И въпреки че чак такова понятие като бебешка хомеопатия да няма по принцип, днес ще говорим за нея, т.е. за хомеопатичните мерки и подходи, за които трябва да сме наясно, ако ще ги прилагаме за лечение с хомеопатия на бебето си. Ето какво трябва да знаете за бебешката хомеопатия:

1. Започнете хомеопатична терапия със самата себе си след раждане,

в случай че усетите някакви признаци на следродилна депресия. Не я подценявайте, защото тя влияе на цялостните ви първи грижи за детето, а дори и върху кърмата ви. Все още връзката между вас и детето не е изцяло прекъсната, макар то да не е в корема ви, и затова вашето поведение и емоции му влияят.

2. Хомеопатията е най-добрият метод за справяне с първите колики

на бебето, които могат да продължат до четвъртия месец. Причините за тях са първото настройване на храносмилателната система на човечето, затова и те не са опасни, но пък могат да му създадат много дискомфорт и безсъние.

3. Всъщност безсънието най-добре е да се лекува също

с хомеопатични средства. Лекарства срещу инсомния за бебета няма, а когато те са неспокойни, здравето и развитието им могат да бъдат засегнати.

4. Никненето на зъбки също е първи сблъсък

с болка и посещение при хомеопата. Разбира се, тук не е задължително да давате каквито и да е лекарства на бебето, но с хомеопатични средства значително можете да намалите мъченията му.

5. Когато става въпрос за бебе, в никакъв случай не трябва

да избирате сами хомеопатичните лекарства. Задължително се консултирайте с професионалист и не давайте от своите хомеопатични средства на детето. То има различни нужди от вашите.

Докторбг.нет препоръчва и: