Как да изберем екстериорни слънцезащитни продукти?

3
Добави коментар
BobbyKolev
BobbyKolev

Как да изберем екстериорни слънцезащитни продукти?

През последното десетилетие хората се убедиха в предимствата на слънцезащитните продукти – те са важна част от концепцията за енергийна ефективност,  те са най-модерната алтернатива за засенчване и се характеризират с отлични експлоатационни качества. Все още обаче възниква въпроса „Как да изберем подходящото предложение?”. Тенденцията сочи, че екстериорните решения за слънцезащита изместват щорите в интериора, особено при сградите с административно предназначение. Външни щори, сенници, перголи – изберете сега надежния начин, с които да спрете слънчевите лъчи!

  

Външни щори

На пазара се предлагат две разновидностти на външните щори – ламелни и ролетни. Първите са горещо предпочитани от над 50 % от бизнес средите в Централна и Западна Европа за аранжиране на фасадата. Това е така, защото този продукт намалява наполовина разходите за климатизация и отопление чрез удобните механизми за регулиране на ламелите, а чрез тях и на достъпа на светлината в помещението. Температурата се понижава средно между 5 до 15 градуса през лятото, а през зимата се повишава с почти толкова. Причината за това са отличните термоизолационни свойства на материалите, използвани при изработването на ламелите. Производителите са предвидили и система за автоматично управление на щорите чрез  датчици за слънце, за вятър и при промяна на температурата, което също спомага за реализирането на концепцията за енергийна ефективност. С дългогодишна гаранция за качество, тези щори имат антикорозионо покритие и са устойчиви на силен вятър до 55 км/ч.

Вторият вариант при екстериорните решения за слънцезащита са ролетните щори. Този продукт е класическият и доказан избор за засенчване от няколко поколения насам. Има и редица други преимущества, свързани с надеждната защита от чужди погледи, срещу битовата престъпност и срещу шума отвън. При изпълнението им са спазени високи изисквания за качество, които ги правят устойчиви на лоши климатични  условия, а също така и подходящи за фасади с южно изложение. Именно този фактор ги прави предпочитани пред интериорните алуминиеви щори, защото не се нагряват и не повишават допълнително температурата в помещението. Недостатъкът им спрямо външните ламелни щори се изразява в това, че чрез тях не може да се регулира желаната степен на осветление, тъй като лентите  не се въртят под около оста си.

  

Сенници

Този продукт намира възможни приложения при витрини, тераси, входни врати и зимни градини. Платовете използвани при изпълнението на сенниците са дело на водещи италиански и немски фирми. С доказани резултати за качество, материите имат специални промазки срещу дъжд и слънце, така че покритието им да е устойчиво на различни климатични фактори, включително срещу плесени. Конструкцията им, с антикорозионен ефект,  също отговаря на високи стандарти за дълъг експлоатационен живот. Повечето модели издържат на силен вятър до 65 км/ч., а някои са снабдени с автоматична система за управление чрез сензори за дъжд, вятър и слънце.

  

Перголи

Още в Древен Египет хората аранжират откритите си пространства с дървена пергола. Днес  дизайнът им отговаря на модерни и високотехнологични изисквания, така че да се регулира температурата и въздухопропускливостта под конструкцията. Такъв тип удобство е системата за водна мъгла, която понижава температурата с до 10 градуса. Производителите в областта на екстериорните решения за слънцезащита дори са акцентирали и върху ползите за околната среда, създавайки висококачествени и антибактериални платове, които подлежат на 100% рециклиране. При конструкциите на перголи от дървен материал се използват бои за покритието без  вредни агенти, за да запази дървото екологичните си качества. По желание на клиента може да се монтира специално LED осветление.

Екстериорното засенчване – най-новата тенденция в слънцезащитата! Оценете сега преимуществата с богатия избор на продукти, които завладя Европа с доказаните си резултати и надежна защита срещу слънчевите лъчи, само сега на достъпни цени! 

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител. Регистрирате се от тук или влезте в системата, ако вече имате акаунт.