Подслушватели за стена – как се използват

2
Добави коментар
BobbyKolev
BobbyKolev

Подслушватели за стена – как се използват

Когато чуем термин като „подслушвателни устройства“, средства за наблюдение, си мислим, че става дума за нещо много сложно и може да се използва само от обучени хора.

В днешно време техниката е усъвършенствана до такава степен, че тези устройства са станали максимално опростени за ползване. Подслушвателите не представляват нищо повече от мини кутийки с много функции, които само трябва да включим. С натискането на един бутон започват да записват и предават желаната информация.

Подслушвателни устройства можете да намерите тук: http://www.spy-secrets.com/nachalo/podslushvatеlni-u-va.html

Що се отнася до подслушвателите за стена, те представляват комплект от няколко части: микрофон, слушалки и тяло за управление.

 

 

Как функционират подслушвателите за стена?

Микрофонът на подслушвателя за стена се поставя на стената. Зад въпросната стена се намира източника на информация. Слушалките дават възможност да слушате всичко, което се говори в момента от другата страна.  Тялото представлява малък апарат, от който се настройва звука и се включва записващото устройство.

Независимо от вида материал, от който е изработена стената, подслушвателят за стена ще улови всеки звук от другата страна. Подслушвателите за стена преодоляват материал като тухла, бетон, двойни стени, с дебелина около 30 см. Благодарение на слушалките, може да се подсили чуваемостта и качеството на звука.

Не маловажна характеристика е издръжливата литиево-йонна батерия, с която повечето подслушватели за стена работят. Тя позволява с едно зареждане подслушвателя за стена да работи 50 часа. Има подслуватели за стена  с акумулаторни батерии, които също осигуряват непрекъснат процес на работа повече от две денонощия.

Потенциометърът за регулиране на звука на подслушвателите за стена обикновено имат няколко нива на чувствителност. Това гарантира още по-добро качество на звука. 

Повечето подслушватели за стена имат USB изход. Чрез него, посредством кабел, записът може да се прехвърли на компютър.

С подходящ кабел, през буксата за слушалките устройството се свързва със записващи устройства от всякакъв вид – диктофон, компютър, видеозаписващо устройство и други.

 

  

 

Къде се използват подслушвателите за стена?

 Подслушвателите за стена се използват на всевъзможни места от всякакви хора. На практика всеки може да борави с тази техника безпроблемно. Често подслушвателите за стена се използват в работни обекти. Когато собственик или мениджър се съмнява във финансови злоупотреби и нелоялност, поставяйки подслушвател за стена лесно може да разбере истината. Поставя устройството на стената към помещението, в което работят подозираните лица и информацията е на лице.

 

Бизнес съдружници също използват подслушватели за стена, когато се съмняват в лоялността на партньорите си.

Родители могат да разберат навреме за занимания на децата си, които не са желателни, подслушвайки разговорите им в стаята.

Съпрузи подслушват партньора си в хотелската му стая, когато отсъства.  Детективите също използват подслушватели за стена за целите на работата си, като информацията не ги засяга лично. Ако при предишните примери основен мотив са лични подозрения, страхове и дори паранои, при детективите и служителите на закона, подслушвателите за стена са строго професионално средство. Трябва да се има предвид, че в България за използването на всякаква техника за подслушване имат право само лица, притежаващи разрешение за това и служители на закона.  За всички други тази дейност е незаконна.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител. Регистрирате се от тук или влезте в системата, ако вече имате акаунт.