Как да отслабнем според нашата кръвна група

3
Добави коментар
marchoni
marchoni

391
Shares

Share
Tweet
Share
Share
Email

Знаете ли, че нашата кръвна група е свързана с храненето? Редица научни изследвания го доказват, а факт са и многобройните хора, които са успели да отслабнат не като се лишават, а като се хранят с продукти, от които не пълнеят.

Причината е, че кръвта ни встъпва в химична реакция с храната, която поемаме.

А когато храната е противопоказна за нашата кръвна група, това става опасно за здравето ни.

Всъщност причината за нивата на инсулина и заплахата от диабет се дължат точно на това. Различните сърдечно-съдови заболявания, промените в хормоналния баланс, лошият обмен на веществата в организма и много други са причинени от храните, които консумираме.

Първата кръвна група, която ни е известна е т. нар. нулева. И до ден днешен тя е най-известната. Хората от Кръвна група Нулева имат силна храносмилателна и имунна система. Наричат се „ловци“ заради способността им да оцеляват като си набавят достатъчно хранителни вещества само от месото.

Хората с кръвна група А са наречени „земеделци“, защото потребността на тялото от белтъчини се  удовлетвторявала само от рибата и различни житни растения. Имунната им система успешно се бори срещу бактериите и инфекциите.

Хората с кръвна група В са наречени „чергари“, заради прекомерната им употреба на млечни продукти. Тези хора взаимстват в себе си особеностите на храносмилателната и имунната система на „земеделците“ и „ловците“. Организмът им се счита за най-издръжливия.

Още от далечни времена, в човечеството съществуват само тези 3 кръвни групи, докато не се появява кръвна група АВ. Тя се среща доста рядко. Наричат я „загадка“, защото причините, които предизвикват това изменение не са известни и до днес.

От кои хранителни продукти да се въздържате, за да отслабнете и да консумирате здравословни храни според кръвната си група:

Месо

Нулева – Неограничено.

А – Соевият албумин трябва да е основното „месо“. Може да консумирате и пилешко, но много рядко и в ограничени количества.

В – Тук пилешкото месо има отрицателно влияние. Ректинът, съдържащ се в гръдната област на птичето месо може да предизвика инсулт.

АВ – Позволено е, но в малки количества.

Риба и морски дарове

Нулева – Неограничено

А – Трябва да избягвате консумацията на риба от бяло месо.

В – Мекотелите са категорично противопоказни.

АВ – Също като кръвна група А.

Яйца и млечни продукти

Нулева – Хубаво е да си набавите белтъчини от други източници. Избягвайте сиренето. Яйцата са позволени, но максимум 3-4 пъти на седмица.

А – Повечето млечни продукти не са препоръчителни. В малки порции бихте могли хапвате обезмаслена сметана и кисело мляко. Избягвайте яйцата.

В – Неограничено.

АВ – Не консумирайте кисело мляко и обезмаслена сметана.

Зърнени храни

Нулева – Изключете овесените ядки от менюто си. Може да консумирате пшеница и то в ограничени количества.

А – Употребявайте целозърнести продукти. Ограничете зърнените продукти и булгура.

В – Не е добре да консумирате царевица и ръж.

АВ – Тук царевицата и пшеницата са забранени.

 

Зеленчуци

Нулева – Не яжте зеле, гъби, картоф и патладжани.

А – Противопоказни са картофите, доматите, зелето и царевицата.

В – Менюто Ви не трябва да включва царевица и домати.

АВ – Не консумирайте домати.

 

Освен всичко друго, този режим на хранене според личната кръвна група би ви помогнал в борбата срещу рак, сърдечно-съдови заболявания, вирусните инфекции и прочистването на тялото от токсините и мазнините, които предизвикват затлъстяване и диабет, както и стареенето.

И още теми, които със сигурност ще Ви бъдат любопитни:

 

 

 

loading…