Как да изберем правилната количка? | Bebok.eu – статии за бременността, раждането, майчинството, възпитанието и отглеждането…

18
Добави коментар
ikonsulova
ikonsulova

В днешно време пазара на бебешки продукти изобилства от все по-модерни бебешки колички , някои по-функционални, други не толкова. Според вкуса и нуждите ви, вие рано или късно трябва да избереше най-подходящата.

В следните няколко реда можете да намерите нашите предложения и препоръки относно това важно средство за придвижване на вашето бебе.

 

1. Ако често използвате колата, ще ви е необходима бебешка седалка за кола. С нея можете да возите вашето бебе безопасно в колата, а извън нея да го носите.

 

2. Ако разхождате бебето из квартала ще ви е необходима по-удобна бебешка количка . (cruiser“). Тя обикновено е по-голяма, има няколко различни позиции, големи сенници  за слънцето, а понякога кошчето може да се обръща, така че бебето да е с лице към вас.

Като техен недостатък може да се приеме това, че са по-големи при сгъване и заемат доста място в колата.

 

3. Спортните колички са друга опция. Те са с по-големи колела и често са с каучукови гуми и дори пневматични амортисьори. Те позволяват количката да се движи лесно по всякакви повърхности. На някои им се върти предното колело (ако е само едно или и двете, ако са две), но могат да бъдат заключени в неподвижно положение, когато пресичате улицата например, за да не ви затрудняват с въртенето си и да не криволичи количката. Много колички имат функцията да им бъде използвано кошчето като бебешка седалка за кола. Също недостатък при тях е големината при сгъване.

 

4. Компактните колички са по-леки и ви позволяват по-лесно да возите бебето си. В днешно време те са достатъчно полегати за новородените, частично наклонение или могат да заемат определена позиция, за малките деца. Като цяло имат по-малко функции, но са по-леки.

 

5. Опитайте да бутате бебешката количка с малко тежест в нея, за да видите дали е маневрена и дали осигурява достатъчно засилване в стаята, за да установите дали можете да се разхождате без да ритате рамката или колелата. Проверете дали дръжката е достатъчно висока, за да натискате удобно и дали наклона на коша има достатъчно степени за възрастта на вашето бебе. Проверете дали колелата са достатъчно големи за настилката по-която ще я използвате и дали можете лесно да я прибирате в колата или по стълбите / асансьора, а ако използвате градски транспорт преценете дали можете лесно да качвате и сваляте количката от превозното средство.