Лечебни билки за хемороиди

1
Добави коментар
Petar_Stefanov
Petar_Stefanov

Хемороидите представляват разширение и възпаление на вените в ректума. Те може да са вътрешни или външни и когато е появят са като болезнени, бобови зърна. Хмороидите могат да бъдат облекчени и лекувани с билки. Някои от тях се приемат вътрешно, а други външно, за облекчаване на болката и раздразнението.

От личен опит мога да споделя за отвара от листа на теснолист живовляк. Десетина листа живовляк се кипва в 400-500 мл. вода. Охлажда се и количеството се изпива на три пъти през деня. Продължителност на лечението 5 дни.

Външно се прилага тампон от памук с охладен чай от лайка, замразен на кубче лед или пакетче от чая на болезненото място.

Живолека действа кръвоспиращо, свиващо кръвоносните съдове, противовъзпалително.

Широколистия живовляк е много силна билка и се прилага само външно при рани.

Ако появата на хемороиди е хронична, трябва да се помисли за профилактика. Причините за хемороиди са запек, голямо физическо натоварване, заседяване. Затова вземете мерки, според причината за появата на проблема.

Ако причината е запек, то променете хранителните си навици. Приемайте храни с фибри и билкови чайове с разхлабващо действие.

Ако водите заседнал живот, се движете повече и пийте чай от билки за укрепване на кръвоносните съдове.

Понякога причините са комплексни, тогава редувайте терапията с различни различни билки за хемороиди.

Билки за външно лечение на хемороиди – тетра, алое вера, див кестен, червена калина, корен от божур, черен бъз, лютивче, глухарче, овчарска торбичка, пача трева.

Четете добре рецептите за лечение с билки. Някои растения са с много силно действие и само за външна употреба. Билките купувайте от билковата аптека и спазвайте начина на приложение. Лечението с билки е безопасно и полезно, ако се придържате  към инструкциите за употреба. При наличие на кръв, по-добре се консултирайте с лекар, преди да правите процедури. Ако имате други заболявания и при бременност, също внимателно трябва да се прецени лечението на хемороиди с билки.