Какво представлява примоболан и как се използва?

1
423
Добави коментар
slavchev
slavchev

Примоболан представлява инжекционен анаболен стероид, съдържащ като активно вещество метенолон (Metenolon) и естер енантат за удължаване на действието му. Метенолонът е мек анабол, приема се без проблеми от организма, поради което е доста популярен и сред жените-спортистки.

Примоболанът не предизвиква ароматизация и не задържа течности. Натрупаната мускулна маса е „суха“ (без излишна вода, която да се налага да бъде извеждана после от организма) и чиста; задържа се в продължителен период след края на медикаментозния цикъл. Препаратът запазва максималната си активност до 10 денонощия. Дозировката му варира средно между 300 и 500 мг седмично. Може да бъде намерен и в капсули от 100 мг. Не се наблюдават странични ефекти като ароматизация, гинекомастия и високо кръвно налягане. Примоболанът намира широко приложение в бодибилдинга за задържане на вече натрупаната мускулна маса, за стягане и еластичност на мускулатурата.

Заедно с болденон и мастерон, примоболан се смята за един от най-леките за възприемане от организма и безвредни анаболи. Тези препарати дават сходен ефект и са най-подходящи за начинаещи атлети, които искат да стартират свой стероиден цикъл.

Универсалността на примоболана го прави обаче подходящ също и за напреднали любители и професионалисти. Той увеличава силата и повишава качеството на мускулатурата, като извежда излишната вода от организма. Поради това негово свойство, след прекратяване на приема натрупаната мускулна маса се запазва за дълъг период от време.

В случай, че примоболан се използва в първоначален стероиден цикъл, удачно решение е да се комбинира с оралните туринабол (Turinabol) или оксандролон (Oxandrolon). Подходящи съчетания са също така с инжекционните винстрол (Winstrol) или тестостерон пропионат – резултатът е високо качество на натрупаните мускулни обеми.

Най-подходящите комбинации на примоболана са следните:
– примоболан, тестостерон пропионат и туринабол;
– примоболан, винстрол и оксандролон;
– примоболан и дианабол;
– примиболан и станозолол.

Примоболанът се прилага в дози от 300 до 600 мг седмично. Конкретната дозировка се определя в зависимост от теглото на атлета и опита му в употребата на анаболи.

Като медикаментна терапия след цикъл с примоболан може да бъде използван кломид (Clomid). Това позволява ефективно възстановяване на организма, както и плавно възобновяване на производството на тестостерон. Също така, като терапия след приключване на цикъл се прилага и кленбутерол, който е нестероиден анаболен препарат. Ефектът от него е предотвратяване на евентуално разграждане на натрупаните мускулни обеми, пълно извеждане на излишните течности и използване енергията на мастните тъкани по време на тренировките, което изгаря мазнините.

Цената на примоболана не е от най-ниските, понеже съответства на високите му качества. В случай, че попаднете на евтин такъв препарат, това означава, че е или фалшификат, или с ниско съдържание на активно вещество.

Примоболанът гарантира сигурна преграда срещу излишните течности и мастните отлагания в мускулатурата – съответно и нейното високо качество. Най-подходящо е комбиниране с туринабол или оксандролон – така се получава изключително добър резултат при натрупването на качествена мускулна маса и изгарянето на излишните мазнини в тялото.