„Кухня“ продължава с нов хотелски сериал

1
635
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

След шест сезона „Кухня“ и Виктор Петрович излязоха в пенсия, но животът – и комедийните ситуации, продължават в „Хотел Елеон“ (видео). Виж подробности, трейлър и още десетина популярни сериала за хотели – във всички жанрове

„Кухня“, най-добрият руски ситком, който ни забавлява от 2012 г. насам, приключи тази пролет със 120 епизода, а след пълнометражния „Кухня в Париж“ сега се снима нов игрален филм с любимите герои. 

Последните два сезона на сериала обаче бяха ситуирани не в ресторанта на популярния тв водещ Дмитрий Нагиев „Клод Моне“. Действието се развиваше в бутиковия хотел на Елеонора Андреевна, екссъпруга на главния готвач Виктор Баринов (а вече и на Нагиев), като кухненските страсти се вихреха около хотелския ресторант „Виктор“.

Виж още: Музиката от сериала „Кухня“ – 13 любими парчета

В новия руски сериал „Хотел Елеон“, който се явява продължение на „Кухня“, Виктор Петрович е излязъл в пенсия, а Елеонора Андреевна се мести от Москва в Санкт Петербург заради поредния мъж в живота си.

Някои от най-известните лица обаче остават на линия: сервитьорката Настя, вече повишена в длъжност „арт-директор“, и мъжът й, барманът Костя, управителя на хотела Михаил Джекович, досегашният управител на ресторанта Никита и Арсений Чуганов – Сеня, който е новият главен готвач.

Свежите попълнения сред основните персонажи са племенникът на Елеонора Андреевна – Павел, пристигнал от Сърбия, за да влезе във владение на хотела, и дясната му ръка София Толстая, супермениджър от Брюксел.

Създателите на „Хотел Елеон“ обещават още повече приключения, нелепи случки и, разбира се, любов.

Всъщност хотелът е идеален интериор за сериали от всякакъв жанр. По повод наближаващата премиера на „Хотел Елеон“ (28 ноември) и докато у нас Би Ти Ви комеди върти премиерно финалните епизоди на „Кухня“, събрахме списък с десетина от най-популярните хотелски сериали, където очакваме да се нареди и новата поредица на руската телевизия CTC.

– „Фолти тауърс“

Базил Фолти (Джон Клийз от „Монти пайтън“) и съпругата му въртят семеен хотел в класическия британски ситком от 70-те, един от най-добрите, правени някога. Би Би Си произвежда два сезона от по шест епизода.

– „Хотел Трансилвания“

Пълнометражната анимация на Генди Тартаковски става на сериал за „Дисни ченъл“, в който Дракула е оставил стопанисването на хотела на дъщеря си Мейвис.

– „Зловеща семейна история: Хотел“

В петия сезон на хорър сериала антология влезе и попзвездата Лейди Гага. Героинята й – Графинята, е собственичка на загадъчния хотел „Кортес“ в Лос Анджелис, където се случват странни и необясними неща, а тя самата страда от рядко заболяване на кръвта – вампиризъм…

– „Столичани в повече“

В първите сезони героите на Силвия Лулчева и Кръстьо Лафазанов също имаха семеен хотел в Извор – „Лютова & Ко.“, на чиято рецепция стоеше снаха им Йовка (Ева Тепавичарова).

– „Хотел България“ 

Опит за роден принос към хотелските сюжети от 2004-та, с Веселин Калановски и Аня Пенчева, излъчван по Нова телевизия. Амбициите на създателите му за 250 епизода обаче не се оправдават и сериалът с реститутски сюжет е спрян скоропостижно.

Като сервитьорка там се появява Яна Маринова, Антоний Аргиров е барман, като в „Стъклен дом“, а Ани Михайлова е рецепционистка. В актьорския състав са още имена като Борис Луканов, Мартин Герасков, Виолета Марковска, Николай Сотиров, Елена Петрова, Катерина Евро.  

– „Бейтс мотел“

Сладкият някога Фреди Хаймор (хлапето от „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Артур и минимоите“, „Хрониките на Спайдъруик“) като Норман Бейтс от класиката на Алфред Хичкок“Психо“ (1960), чиято предистория е обект на сериала. Ролята на майка му се изпълнява от Вера Фармига.

– „Хотел Рай“

Култовият немски сериал от периода на „Наследството на Гулденбург“ – края на 80-те, проследява житейските перипетии на Макс и Лиса Линдеман, докато менажират хотел в екзотична туристическа дестинация (Майорка) с помощта на двамата си сина и дядо им.

Тръпка в работата им внасят както някои от гостите, така и собственикът на парк-хотела Крол. Напрежението се усилва с появата на застрахователния измамник Харалд Куун, инсценирал собствената си смърт…

– „Хотел с пет звезди“

Отново германски сюжет, излъчван по женския канал Би Ти Ви лейди: Амели Аман се премества заедно с малкия си син Мартин в Берлин. Нейният чичо Пол й намира работа като сервитьорка в големия хотел „Линдберг“. Между нея и колегата й Щефан веднага прехвърчат искри. Новата й тръпка обаче се оказва не кой да е, а син на Албрехт Линдберг, главния собственик на хотела…

– „Хотел Вавилон“

Петзвездният лондонски хотел на Би Би Си е познат у нас от ефира на БНТ.

– „Гранд хотел“

Испанска драма, излъчвана у нас по Нова телевизия и AXN. Действието се развива в Сантандер в началото на XX в., а завръзката е изчезването на една камериерка.

Половин година по-късно в грандхотела пристига нейният брат Хулио, за да разследва мистерията около сестра си. Той започва работа в хотела, където се сприятелява с Андрес, който е син на управителя, и Алисия, дъщеря на един от собствениците.

Хулио и Алисия се влюбват, но връзката им е изправена пред множество препятствия поради разликата в общественото им положение. Заедно те се опитват да разплетат мрежата от тайни и лъжи, които крие грандхотелът…