Чушки бюрек

2
443
Добави коментар
ivanss
ivanss

Необходимите продукти

 1. 8 печени чушки 2. 4 яйца 3. 200 грама сирене 4. 2 скилидки чесън 5. ¼ връзка магданоз 6. 50 грама брашно 7. 50 грама галета Необходимо време за приготвяне: 40 минути

Рецептата за чушки бюрек

1.  Добре е чушките да са предварително изпечени и обелени, както и напълно изстинали. Дали ще изпечете чушките на котлона, на барбекюто или на скара е въпрос на избор. Добре е да изберете чушки със среден размер, нито много малки, нито много големи, защото ако са много големи, то ще поемат много плънка. Обелените и почистени чушки оставете добре да се отцедят.

 2. Разбийте 3 от яйцата, натрошете сиренето, добавете нарязаните на ситно чесън и магданоз и разбъркайте добре. С чаена лъжица напълнете подготвените чушки. 3. Разбийте последното яйце. Оваляйте напълнените с плънка чушки първо в брашно, след това в разбитото яйце и накрая в галета. В дълбок тиган налейте около ½ чаена чаша олио и след като се загрее добре олиото изпържете оваляните и напълнени чушки от двете страни, докато придобият златист цвят.

Изпържените чушки бюрек поставете в чиния, която предварително сте заслали с домакинска хартия, за да се отцедите от излишната мазнина.