Баница от готови кори на охлюви

2
Добави коментар
smolyandnes
smolyandnes

Всяка една уважаваща себе си домакиня трябва да разполага с подобна рецепта за баница по няколко причини. Първо – става бързо и е лесна за приготвяне, второ  – не е като другите баници, впечатлява с външния си вид и вкусовите си качества, трето – може да ви отсрами винаги.

Необходими продукти: 1 пакет кори „Белла”, 4-5 яйца, около 200 гр. извара, 250 гр. сирене, 1 к. майонеза, 1 к. кисело мляко, масло, вода, сода

Начин на приготвяне: Подходяща кръгла тава се намаслява, след което в нея се нареждат корите, оформени като охлювчета. А до охлюв се стига, когато един лист от кората се нагъне на хармоника по дължина и получената лента след това се увие. Не стягайте много охлювчетата, за да може плънката да влезе в тях. Подредете ги един до друг, докато се напълни цялата тава.

В дълбок съд разбийте яйцата, прибавете майонезата и същото количество вода /използвайте празната кутия от майонеза/, кофичката кисело мляко, в която сте сложили малко сода /на върха на лъжичката/, натрошеното сирене и изварата. Разбъркайте добре и полейте охлювчетата с плънката. Поставете малки резенчета масло върху баницата и печете в предварително загрята фурна. Баницата на охлюви се реже на триъгълни парчета, като торта. Добър апетит!