Как да почистим хладилника?

3
466
Добави коментар
vimaxclima
vimaxclima

Как да почистим хладилника?

Има няколко места у дома, които винаги остават пренебрегнати, когато става въпрос за почистване, като пространството под леглото или зад дивана. Много често обаче и хладилникът е част от тези пренебрегнати зони, а когато става въпрос за съхранение на хранителни продукти е важно да спазваме отлична хигиена. За това сме Ви приготвили статия с полезни съвети и хитри идеи как почистването на хладилника да не Ви се струва толкова досадно.

 

 

Дори и да поддържаме хладилника сравнително чист в един момент винаги настава бъркотия в него и има нужда от по-подробно почистване. Дори и да е напълно чист (видимо) отново е добре да правите основно почистване поне няколко пъти в годината. Важното, което трябва да знаете за почистването на хладилника е това, че не са Ви необходими някакви специални препарати или скъпи уреди. Тук може да видите няколко полезни съвета за почистване на кухнята само с натурални продукти.

 

Стъпка 1- подготовка:

Преди да започнете с почистването е важно да изключите хладилника от електрическата мрежа. След това извадете продуктите, като е добре да ги запазите студени, за да не го затормозите много, когато го включите след това. Преди да преминем към почистването на хладилника вътре е важно да не забравяме зоната зад него и под него. Там винаги се натрупва много прах. Ако хладилникът Ви има и фризер е добре да го оставите да се размрази преди да преминете към почистването му.

 

Стъпка 2:

Всичко, което може да се извади и разглоби, се вади и измива с топла вода и веро на мивката. След което се оставя да изсъхне. Не използвайте абразивни препарати или телени гъби, за да не повредите пластмасата. Не е необходимо да използвате специални препарати.

 

Съвет: ако хладилникът Ви има някакъв неприятен аромат, а нямате филтър неутрализиращ ароматите може да използвате лимон.

 

Стъпка 3:

Преминаваме към почистването на вътрешността на хладилника. Отново правим това с влажна кърпа с вода и сапун. Не се препоръчва използването на абразивни препарати или оцет, защото оцетът може да повреди уплътненията на хладилника Ви. Също така е добре да внимавате със зоната, в която се намират решетките за вентилация.

 

След като приключите с почистването наредете всички части на хладилника обратно и го включете. Продуктите се поставят обратно в хладилника чак когато достигне желаната температура. 

Хладилници на ниски цени само във vimax.bg