Декориране на хартиен фенер

10
257
Добави коментар
Art_senses
Art_senses

Представяме ви няколко красиви идеи за декорация на фенер. Как да превърнем обикновения хартиен фенер в елегантно и красиво осветително тяло. Възможностите са неограничени, но ние се спряхме на няколко от тях, които биха представлявали интерес за вас.

Много атрактивна идея е украсата на едноцветен фенер с хартиени елементи. Могат да бъдат във формата на различни цветя (рози, маргаритки, гербери) или хартиени кръгове с еднакъв размер, залепени нагъсто. Но за този тип украса ще са ви необходими голям брой цветя, подготвени предварително. Предлагаме ви една хитрост за случая – можете да използвате готови хартиени формички за кексчета, залепени близо една до друга – по този начин ще се деформират и ще се получат интересни овални форми. Ако не желаете да облепяте целия фенер, аранжирайте красива композиция на част от него с нежни цветя, които напомнят на цъфнали пролетни дръвчета.

Друга красива идея за декорация е познатата ни вече техника декупаж. Изрязвате мотивът, който сте харесали от салфетката, намазвате предварително мястото върху фенера с лепило С200 и с помощта на мека четка. Поставяте елемента и след това много бързо нанасяте още един слой лепило върху него с внимателни движения отвътре-навън, за да отстраните останалия въздух и да се премахнат неравностите. Така постепенно залепяте и другите мотиви, избрани за вашата декорация. Изчаквате да изсъхне и това е всичко!

Интересна идея е комбинацията от рисунка на клонки и вишневи цветчета от хартия. Дори и да не притежавате талант в областта на изобразителното изкуство, не представлява никаква трудност да оформите клонка на дърво с тъмен цвят и върху него да залепите розови цветчета. Получава се красива и нежна декорация за вашия фенер.

Със сигурност съществуват и още много интересни техники, но ние тук сме ви предложели тези, които смятаме, че са по-лесни за изпълнение и същевременно достатъчно елегантни, за да внесат доза артистичност и индивидуалност в интериора на дома.