Как се създава артистична творба с кибритени клечки?

10
1043
Добави коментар
Art_senses
Art_senses

Как се създава артистична творба с кибритени клечки? 25.03.2017 Публикувано от: Art Senses Арт, Направи си сам

Как се създава артистична творба с кибритени клечки? Как да направим къща от тях? Лесно и бързо ли е, какви са възможностите? Навярно единици са си задавали подобни въпроси, а малцина от тях са опитвали да вникнат в отговорите.

В свят на готови решения от електричество, пластмаса и метал, кибритените клечки са полузабравен метод за създаване на огън. Но те могат да имат и далеч по-нестандартно и артистично приложение и тук ще ви покажем няколко примера за това. Всъщност за целта могат да се използват и клечки за зъби, но квадратното сечение на кибритените ги прави по-удачен избор. Вероятно мнозина пораснали деца са редили купчинки от тези дървени пръчици в желанието си да постигнат някаква форма. Естествено, ако се разчита само на гравитационните сили, най-вероятно е създаденото да се саморазруши при по-силен трус или въздушен повей. Ето защо, използването на лепило за свързване на отделните елементи е удачен подход, а употребата на ножица или нож ще позволи създаване на детайли с необходима дължина.

Създаването на хартиен шаблон пък ще допринесе за постигането на по-сложни форми. Барутните главички могат да се оставят за създаване на визуален ефект, но тъй като те променят правилната форма, могат и да бъдат премахнати. Направата на къщичка или друга не толкова сложна форма, например чаша, е относително лесна и сравнително бърза задача. Освен всичко друго, подобно занимание тренира търпение, последователност, внимание към детайла. Ето един примерен подход и няколко резултата:

 

Това обаче е едва началото. Ако разполагате с голяма доза вдъхновение, неограниче ресурс от време, клечки и търпение, може да сътворите невероятни чудеса от тези миниатюрни късчета дървесина. Колкото по-сложни са избраните модели, толкова по-сложни стават и техниките за изпълнението им, но в името на изкуството може да бъде пожертвано много. Крайните резултати понякога могат да предизвикат удивление и почуда, защото това, което може да се изгради с кибритени клечки е възможно да надхвърли границите на очакванията.