Езерото Керкини Follow

Езерото Керкини

Дата: 15.06.2019

Престой: Еднодневна

Цена: 39 лв.

1 ден София – Езерото Керкини – София Отпътуване от София в 7:30 ч. от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 8.30 ч. от Дупница, в 9.00 ч. от Благоевград, в 10.00 ч. от Сандански по маршрут Кулата - Керкини. Разположено между планините Беласица (Керкини) и Круша, в северната част на Серското поле, езерото Керкини е рядък пример за това, как човешката намеса чрез създаването на изкуствена водна бариера, преразпределя баланса в екосистемата и извлича многобройни стопански ползи за района. Езерото Керкини е важен биосферен резерват, днес обявен за един от националните паркове в Гърция. Известно е със значителното разнообразие на флората и фауната. В района са регистрирани над 300 вида птици, голям брой от които са редки или застрашени от изчезване видове. Най-ярките представители на птичия свят в езерото Керкини са фламингото, пеликаните и кормораните. Свободно време с възможност за разходка с лодка в езерото (при подходящи метеорологични условия). За пълноценно наблюдение на птиците се препоръчва носенето на бинокъл или друго приспособление. По желание и предварителна заявка - обяд в традиционна гръцка таверна. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.  

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус; Екскурзоводско обслужване; Мед. застраховка на ЗАД "Армеец" с асистанс с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

Разходи от личен характер; Разходка с лодка в езерото Керкини; Обяд; Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

Ученици, студенти (до 25г.), пенсионери (над 65г.) - минус 3 лв. Доплащане: Разходка с лодка в езерото Керкини - при минимум 10 туристи - плюс 20 лв.; Обяд в таверна (салата за двама, основно ястие, десерт и напитка) при минимум 15 туристи - плюс 30 лв.; Ползване на двойна седалка от един турист - плюс 25 лв.

Забележки:

Минимален брой туристи: 24 човека; Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена; Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване; Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата; Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации; За пълноценно наблюдение на птиците се препоръчва носенето на бинокъл или друго приспособление; Места на отпътуване: София, Перник, Дупница, Благоевград, Сандански; Валутен курс: 1 евро = 1,95583 лв.; Часово време: България, Гърция 12 ч.; За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия; Места за всички допълнителни екскурзии и услуги се гарантират при резервация и заплащане в офиса! Полезна информация:            Необходими документи: Лична карта или паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България; За Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания. ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на "Групама Застраховане" ЕАД - гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00 Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
Прочети цялата публикация
Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност