Полезни съвети при преместване в ново жилище

2
346
Добави коментар
hitarpetar79
hitarpetar79

Как да опаковаме багажа при преместване?

Преместването в ново жилище си е истинско изпитание – за нервите и организационните способности. Верни на себе си, повечето българи предпочитат сами да се справят с всичко, без някой да им дава съвети. Но пък търсят такива, за да направят нещата възможно най-правилно. Така че, по-долу сме синтезирали едни от най-важните моменти при опаковането на багаж при преместване, за да бъде то най-безпрепятствено.

Отделете време

Дори и да не можете да си вземете отпуска, отделяйте всяка вечер от времето си, за да организирате нещата. Не мислете, че нямате вещи. Много хора смятат, че не са натрупали кой знае какво, но накрая винаги се събира впечатляващо количество. Затова, започнете по-рано, за да не се изнервяте от притискащите ви срокове (ако имате такива). Силно препоръчваме да прецените от кои вещи можете да се освободите – стари дрехи, такива, които не ви стават, остарели модели и т.н. Може да ги дарите, ако са годни за носене. Същото се отнася и до другите ви вещи, неща, за които сте забравили, че ги имате или от години не сте ползвали, със сигурност няма да ви потрябват.

Опаковъчни материали

Много от фирмите за транспортни услуги предлагат подходящи опаковъчни средства. Ако сте решили да се доверите на професионалисти, може да се посъветвате или директно да купите от тях кашони, тиксо, аерофолио и т.н. Ако ли не, можете свободно да си изберете от магазинната мрежа. Съветваме ви да не избирате прекалено големи размери на кашоните. Много по-лесно е да се носят средни и малки кашони.

Някои хора не се доверяват на кашоните, що се отнася до чупливата домакинска посуда. Сред най-популярните начини за тяхното транспортиране, е поставянето им в легени (за предпочитане чисто нови), сериозно уплътняване с вестници, след което хубаво опаковане със стреч и/или аерофолио.

Отличен начин за транспорт на дрехите е във вакуумиращи пликове. С тяхна помощ можете да поберете огромно количество дрехи в съвсем малко място. Съветваме ви да не ги сортирате по това коя дреха на кого е, а по това за какъв сезон е – зимни, летни и пролетно-есенни. Възглавниците с дунапрен и мачкащите се материи не са подходящи за вакуумиране.

Направете списък

Списъците са много полезни при пренасяне, защото с тяхна помощ ще знаете в кой кашон какво има и къде да бъде отнесен. Съветваме ви да номерирате кашоните от всички страни, а във вашия списък срещу всеки номер да запишете за коя стая е и какво има в него. Например: кашон 1 – спалня (завивки, спално бельо, възглавници, кърпи, дрехи и т.н.), кашон 2 – детска стая (детски дрехи, завивки, козметика и т.н.).

Най-удачно е да започнете с нещата, които ползвате най-рядко и да завършите с тези, които употребявате ежедневно. Така няма да ровите по кашоните и да ги търсите.

След като сте опаковали всичко, остава да го транспортирате до новото жилище. Тук имате няколко варианта – на няколко курса в свободното си време с лична кола, да организирате почивните си дни или да се доверите на професионални хамали и транспортни услуги.

Facebook
Twitter
Google+
LinkedIn