Доказателство, че не бог е създал човека

7
489
Добави коментар

Проектът „Човешки геном“ е международен. Освен от САЩ, в него участвали и генетици от  Китай, Франция, Германия, Япония и Великобритания.

Благодарение на съвместните усилия на учените, човешкият геном е разчетен. През 2000 г. е разпространена чернова, а през 2003 година и пълният вариант. Понастоящем се правят само допълнителни анализи. 

Новината не е нова, но е слабо отразена в българските медии. Това подвежда някои хора да си мислят, че може би е имало все пак Адам и Ева, а Дарвин греши. Следователно атеизъм не е нещото, което си заслужава да опознаят. 

Всъщност не се налага да предполагаме дали Дарвин е бил прав или не. Той е доказано прав. Причината е, че декодирането на генома е своеобразен дневник, отразяващ еволюцията. Доказателството за правотата на Дарвин е пред очите на всички, желаещи да се възползват от него. Последователността на човешката ДНК се съхранява в бази данни, достъпни чрез интернет без ограничение. Например: КЛИК. 

Що се отнася до Дарвин, напомням, че той никога не е твърдял, че човек произлиза от маймуна. Това е лъжа, измислена и разпространена от неговите религиозни опоненти. Било нелеп опит от тяхна страна да спрат разпространението на научна теория, противоречаща на написаното в библията. 

Нека да напомня онова, което всички сме учили в училище по биология за произхода на човека:

Създаване на жива материя от нежива такава (експеримент на Стенли Милър и доразвиването на този вид експерименти от учени в по-ново време);

Генетичен код: първи едноклетъчни; 

Тип: хордови 

Подтип: гръбначни 

Клас: бозайници 

Разред: Примати (които биват 1. полумаймуни и 2. висши маймуни) 

Подразред: Висши маймуни (които биват 1. широконоси, 2. тесноноси и 3. човекоподобни) 

Надсемейство: Човекоподобни (1. биват гибонови с вид гибон; 2. биват големи човекоподобни маймуни с вид шимпанзе, горила и орангутан, 3. биват хоминиде с вид човек) 

Семейство: Хоминиде 

Вид: Човек (хомо сапиенс)  

Това е доказаната история на сътворението на човека. В нея няма място за бог. Аналогично не бог е създал и Вселената, за което може да се прочете в материала Кратка история на Вселената. Все доказателства, че атеизъм- това е изборът на умните хора.