Плагиатът за Исус или Здравей бог Хор

7
463
Добави коментар

Исус не само, че  исторически не е съществувал (подробности за което може да се прочетат в материала „Защо Исус не е живял никога“), но всъщност дори идеята за него не е авторска. Тя е плагиат по отношение на известен египетски бог. Кой е истинският Исус? Нека да се запознаем с него. Истинското му име е бог Хор. Много християни отказват да го повярват, както и твърдят, че няма доказателства. Само че древните египтяни са увековечили религията си върху пирамиди и други, които са оцелели и до днес. Така всеки, който желае, може сам да провери доказателствата за извършения спрямо Хор плагиат, които съхранените и до днес исторически паметници предлагат.

Египетският бог Хор е „роден“ доста преди Исус. При това не как да е, а от девственица.

Познатата ни звезда завела мъдри мъже при новородения Хор. Раждането му вбесило Тифон и на Хор се наложило да бяга. Също така, рожденият ден на Хор е на 25 декември. 

Когато станал на 12 години, Хор отишъл да поучава в храма. 

Когато станал на 30 години, Хор бил покръстен в река от Ануп Кръстителя. 

Хор си намерил 12 последователя. Освен това вървял по вода. 

На Хор принадлежи: „Пътят, Истината и Живота”, „Спасител”. 

Бог Хор направил много чудеса, едно от които е, че възкресил от мъртвите Ел-Азур-ус. 

Накрая Хор бил разпнат на кръст между двама престъпници и е бил погребан за 3 дни и възкръснал.  

Около 3 000 години след Хор, евреите си позволили да го изплагиатстват, като тук таме попроменили някои имена. Или иначе казано, преди 2000 г. е измислен Исус. Като роден от девственица. При него дошли мъдреци, водени от звезда. Роден пак на 25 декември. И трябвало да бяга, защото вбесил един владетел. На 12 години Исус поучавал в храма, а на 30 бил кръстен. Имал 12 последователи. Правил чудеса и възкресил от мъртвите Лазар. Решил, че е пътят, истината и живота. Бил разпнат на кръст между двама престъпници и погребан за 3 дни и възкръснал. 

Хубава история, но уви, принадлежи на друг бог.

Посочената кражба не е първият явен и доказан плагиат на библията. Така например истинското име на Ной е Утнапищим. А молитвата: „Отче наш, който си в небето“, принадлежи на Зевс. 

По-долу предоставям един видео клип, който да бъде повод за размисъл за почитателите и последователите на авраамическите религии (християнство, ислям, юдаизъм и бахайство) и информативен за атеистите: