Хирургично лечение на болестта на Пейрони – Институт по Андрология

2
402
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Нашите техники за хирургично лечение

Болестта на Пейрони – Induratio Penis Plastica (IPP) трябва да е установена 6 месеца преди да се реши прилагане на хирургична намеса. Това е така, защото IPP остава активна за около 6 месеца и ако се оперира в този период, съществува риск фиброза да се развие в друга област.

Съществуващи хирургични техники:

Днес, четири основни хирургични техники се използват за лечение на болестта на Пейрони – Induratio Penis Plastica, три от които (1-3) ние отказваме да прилагаме, защото сме убедени, че те са вредни за пациентите.

Въпреки това, за да сте наясно с тях, Ви даваме описание и на четирите метода на базата на фактически доказателства. Те са описани по-долу, заедно с причините, заради които ние не ги прилагаме. Считаме, че е важно да ги знаете, за да можете свободно да избирате това, което е най-добро за вашия случай.

1-ва техника: Пластична операция с намаляване на размера, според метода на Несбит (Nesbit), Есед-Шрьодер (Essed-Schröder) или Дивайн (Devine)

За наше разочарование, това е техника, която по-голямата част от хирурзите продължават да прилагат. Тя е проста и бърза за изпълнение и не изисква някакви предварителни и по-задълбочени познания от специалистите.

Ние не проумяваме защо пациентите в днешно време продължават да се записват за такива операции.

При тях се използват шевове, за да се зашие здравата страна на пениса, което води до скъсяване. За съжаление, болната кожа (фиброзата) е оставена напълно непокътната.

За по-младите пациенти, това нерядко води до болезнени ерекции, каквито преди това не са имали. Освен това, силните ерекции може да доведат до скъсване на шевовете много скоро след операцията.

Понякога хирургът прибира твърде много тъкан, което води до изкривявания в обратната посока и се налага още една операция с допълнително скъсяване.

На пациентите обикновено се налага престой в болницата за около 5 до 7 дни след операцията, за да могат лекарите да следят и контролират оздравителния процес и приемането на предписаните лекарства, колкото е възможно за по-дълго време, за да предотвратят скъсване на шевовете при появата на ерекция през тази начална следоперативна фаза.

Освен присъщото скъсяване на пениса, това, което ни смущава още повече при такова лечение е, че докато болната част е вече напълно здрава, то здравата тъкан е силно увредена. Съвременното медицинско лечение трябва да бъде едновременно ориентирано и да действа точно по противоположния начин.

Тъй като фиброзата не е отстранена, тя продължава да расте и впоследствие да причинява по-нататъшно скъсяване.

2-ра техника: Напречни разрези на фиброзата, с последващо покритие на деформацията от присаждане на главна вена или изкуствен материал за присаждане.

При използването на тази техника или се прави разрез във фиброзата, което позволява на пениса да се разшири, след което разрезът се затваря с помощта на присадка на глана вена или „кръпка“ (обикновено фасция), или се прави разрез в мантията на известно разстояние от фиброзата.

Макар и по-съвременна от техниката със скъсяване, фиброзата остава и може да продължи да нанася увреждания. Единствената полза е, че съкращаването е по-слабо изразено.

Ако фиброзата се нареже на малки сектори, първоначалната твърдост е просто разделена на тези малки сектори. Никога не разбрахме ползата от прилагането на тази техника.

3-та техника: Поставяне на протеза на пениса (най-често хидравлично задвижвана)

При използването на тази техника протезата се добавя в пениса, за да се достигне максимално нарастване на тъканта и по този начина да се намали вредното въздействие на фиброзата върху еректилната функция.

Резултатът от тази техника е окончателен и необратим, защото еректилната тъкан е унищожена. Помпата, която се използва – замества нормалната еректилна функция.

От професионална гледна точка, протеза трябва да се добавя само в краен случай, когато болестта на Пейрони (IPP) е в напреднал стадий, чувства се значително нарушаване на ерекцията и прилаганите лекарства не действат.

Протеза не се поставя никога при лечение само на болест на Пейрони (IPP), освен ако не е придружена от друга еректилна дисфункция.

4-та техника: Отстраняване на IPP фиброза (изрязване) с последващо покриване на деформацията

Това е хирургичната техника, която ние прилагаме за ефективно лечение на болестта на Пейрони – Induratio Penis Plastica (IPP).

С използването на микро-хирургия, ние отстраняваме IPP фиброзата заедно със съединителната тъкан, за да се възстанови първоначалното състояние на пениса, което е имал преди засягането му от заболяването. Впоследствие възстановяваме засегнатите кавернозни тела (пещеристи тела) с помощта на неизкуствени материали (обикновено висококачествени колагенови влакна).

Въз основа на нашия богат опит и елементарната логика, това лечение предлага единствената разумна техника, която може да се справи с повечето от случаите.

Като резултат няма видими белези върху пениса, а в случаите при обрязаните мъже първоначалният белег е на същото място както при обрязването, което означава, че е скрит.

В редки случаи може да се наложи да се извърши повторно обрязване, когато препуциумът е неприятно засегнат от болестта или е станал твърде тесен и рестриктивен, което от своя страна би влошило резултата. Въпреки това, ние не смятаме, че рутинното изпълнение на обрязване е ефективно. Опитният хирург може успешно да запази препуциума, като същевременно избягва риска от инфекция или рестрикция на препуциума.

Поради степента на трудност, тази техника може да се прилага успешно в много малко клиники по света само които притежават необходимия опит.

Патентована преди 20 години, тази техника в никакъв случай не е нова. Д-р Константинидис я е прилагал, усъвършенствал и развивал през последните 15 години и е станал отличен специалист. Той обикновено извършва лечение със забележителни резултати дори и в случаите, признати за безнадеждни от други лекари.

Ще се радваме да ви дадем изчерпателна и необвързваща консултация за възможностите за лечение, отнасящи се за вашия конкретен случай.

Удовлетворителен за нашето развитие е фактът, че по-голямата част от пациентите очевидно са оценили ползите, предлагани от нашето лечение. От 2006 г. броят на пациентите, които сме излекували, се е утроил.