Гледай онлайн, изтегли безплатно. Цели сезони, всички епизоди – Hq torrent. Видео hd

1
133
Добави коментар

Изтегли безплатно

Революцията на турските сериали на българския екран започва точно с романтичната драма „1001 нощ“ (Binbir Gece). Освен, че е един от най-гледаните сериали, той е и първият излъчван турски мащабен проект у нас. Както може сами да се досетим от името му, историята се развива около жена на име Шехерезада, която се омъжва за Ахмет, произлизащ от патриархално семейство. Двамата имат син, но когато детето навършва 1 година, Ахмет загива в катастрофа.

Със смъртта на любимия, започват и проблемите на Шехерезада. Оказва се, че синът й е болен от левкемия и майката му не може да си позволи средства за операцията. Младата жена успява да събере само 50 000 долара от нужните й 200 000. Вратите и възможностите пред нея се затварят, както от роднините на съпруга й, така и от банките. Едно странно предложение за помощ идва от един от собствениците на компанията, за която работи Шехерезада. Това решение завинаги ще промени живота на младата майка.
Главни действащи лица:

Онур Аксал (Халит Ергенч) – Собственик на голяма компания; Онур винаги е имал пренебрежително отношение към жените и смята, че всички те са лъжливи. Той е дързък и властен, своенравен и много потаен. Определят го като безчувствен и без съвест. Преди да отправи неприличното предложение на Шехерезада, изглежда, че не може да я понася, но всъщност прикрива истинските си симпатии.

Шехерезада Караджа Евлияоглу/Аксал (Бергюзар Корел) – Самотна майка, която се грижи за болното си дете, след като съпругът й умира в автомобилна катастрофа; Тя е архитект, който отскоро работи в голяма строителна компания и благодарение на нея фирмата печели награда за свой проект. След като всички, към които може да се обърне за помощ, й затръшват вратата, Шехерезада отива на едно последно място с една последна надежда;

Click to enlarge image 1001-nosht-1.jpg Отвори галерията

Керем Инджеоглу (Тарду Флордун) – Най-добрият приятел и сътрудник на Онур във фирмата; Той е верен негов съветник и пълна противоположност; За разлика от Онур, Керем е добър и търпелив, той уважава жените и дори се увлича по Шехерезада;

Бену Атаман (Джейда Дювенджи) – Приятелка на Шехерезада и неин верен съветник; Бену е колежка на Шехерезада във фирмата; тя има тайно увлечение към Керем и всячески се опитва да му привлече вниманието.

Бурхан Евлияоглу (Метин Чекмез) – Свекър на Шехерезада и дядо на болния й син. Тя се обръща към него за заем, когато разбира, че има нужда от огромна сума пари, за да спаси детето си. Той не признава своя внук и е загърбил сина си още в момента, в който е решил да се ожени за Шехерезада. Жесток и бездушен, Бурхан обвинява младата майка за смъртта на своя син и отказва да й помогне.

Али Кемал Евлияоглу (Ергюн Демир) – Брат на починалия съпруг на Шехерезада (Ахмет); Той и съпругата му имат две дъщери, но много силно се надяват да дарят дядото (Бурхан) с наследник.

Фюсун Евлияоглу (Йонджа Джевхер) – Съпруга на Али; Винаги е завиждала на Шехерезада, защото иска нейният род и нейно дете да наследи богатството на Бурхан;

Надиде Евлияоглу (Томрис Инджер) – Съпругата на Бурхан и баба на болния син на Шехерезада; Тя е смирена и вярна съпруга, но се опитва да всее малко разум у съпруга си. Надиде отива да види внука си, въпреки волята на мъжа си и дори се опитва да помогне на снаха си с пари.

„1001 нощ“ започва да се излъчва в българския ефир през 2008 г. Той се състои от общо 90 епизода, разделени на 3 сезона. Режисьор на проекта е Кудрет Сабанджъ (режисирал и „Истанбулски приказки“). В момента сериалът се излъчва по Diema Family. Като повечето турски сериали „1001 нощ“ засяга семейните ценности в един дом. Той разказва за патриархалност, любов, лъжи, завист и морал в Истанбул.

Изглежда приказката в сериала се е пренесла и в реалния живот. Онур и Шехерезада се женят не само в сериала. Актьорите Халит и Бергюзар се запознават на снимачната площадка и там пламва любовта им. През 2009 г. се женят и имат един син.

Халит Ергенч, който изпълнява ролята на Онур, признава, че едно от нещата, които са го накарали да приеме работата, е именно прословутата последна сцена на първи епизод, когато Онур предлага на Шехерезада 150 000 долара, за да прекара една нощ с него. За предложението актьорът споделя, че е много отблъскващо, но предизвикателството за него е било именно да пресъздаде точно тази сцена. Въпросната сцена се обсъжда повече от 5 месеца и дори си печели името „Черната нощ“.

Актрисата Бергюзар Корел (Шехерезада) споделя, че тази сцена с предложението я е накарало да се чувства ужасно, защото през цялото време хората са обсъждали именно сексуалния подтекст, а не това, че става дума за една отчаяна майка без избор, опитвайки се с последни сили да спаси най-важното в живота си – детето си. Дали ще успее и каква ще бъде цената, която ще трябва да заплати, затова само „1001 нощ“ ще покаже.