Internet маркетинг – Онлайн маркетинг – Web маркетиг

1
127
Добави коментар

Интернет маркетинг

Туитър е все още не толкова масова а популярна мрежа в България. В световен мащаб, обаче, има страни, в които Туитър (Twitter) e по-използвана и популярна социална мрежа от фейсбук.

Да, определено хората, които ползват Туитър са доста по-малко, от ползвателите на фейсбук в България. По последни данни става въпрос за около 40 хиляди активни ползватели на Туитър у нас.

Това, обаче, са хората ,които представляват желания таргет за всяка компания – от 18 до 35 –годишна възраст, технифицирани и мобилни, служещи си активно с новите технологии, с ясно изразена личностна и гражданска позиция, на административни или мениджърски постове и следователно с добра покупателна способност.

Интересното при Туитър, че аудиторията е изключително активна и реагира много по-бързо отколкото при другите социални мрежи. Затова не случайно Туитър се характезирира със скоростна и в реално време комуникация с потенциалния ви таргет.

Ето някои инструменти за Туитър маркетинг без да е необходимо да имате специален бюджет за това.

Управлението на страници в Туитър и генериране на релевантни Туитовете

Можете да избирате уникален дизайн на Вашата страница в Туитър, да публикувате интересни снимки, да избирате кой да следвате и както да ретуитвате.

Вероятно най-силният инструмент за въздействие в Туитър са Туитовете или това са ъпдейтите, които правите, когато поствате на Туитър стената. За разлика от другите социални мрежи, тук има сериозно символно ограничение, както при туитовете, така и и при отделните потребителски имена.

Таргетирани списъци с потребители

В Туитър можете да имате над 10 различни списъка на хората, които следвате. Това позволява едно наистина доста прецизно таргетиране на аудиторията ви.

Хаштагове

Те навлязоха във всяка социална мрежа, но истината е, че тръгнаха именно от Туитър и все още тук са един от най-силните маркетингови инструменти за изграждане на бранд и популяризиране на съдържание. При прецизното им използване можете да превърнете бранда си в туитър в много мощен и споделян, както и да повишите гледаемостта на публикациите си, като ги категоризирате по конкретни теми.

Свързване на Twitter профила ви с FaceBook профила ви или с Linkedin профила ви
Други инструменти като JustTweetlt, Tweellow, WeFollow
Платена реклама в Туитър

В България отскоро се заговори за Туитър(Twitter)маркетинг и реклама в Туитър.

Ние сме една от малкото страни в Европа, в която може да се прави платена реклама в Туитър.

Имате възможност да избирате между това да промотирате конкретен ваш пост или да повишите последователите си като промотирате страницата си в Туитър.

« НАЗАД