Наби Кейта с блестящо представяне срещу Блекбърн. Ливърпул спечели контролата с 2:0

3
158
Добави коментар

Димитър Дулички
20.07.2018

Наби Кейта обра овациите след четвъртата контролна среща на Ливърпул. „Червените“ спечелиха двубоя с 2:0 след попадения на Лазар Маркович и Даниел Стъридж. Мърсисайдци се отчетоха още с пропусната дузпа от Джеймс Милнър и удар в гредата след изстрел на Адам Лалана. Като цяло момчетата на Юрген Клоп бяха по-добри и заслужено спечелиха мача.

И в този двубой Юрген Клоп заложи на 2 различни състава за двете полувремена. Преди почивката играха Лорис Кариус, Натаниъл Клайн, Жоел Матип, Рагнар Клаван, Алберто Морено, Джеймс Милнър (капитан), Адам Лалана, Бен Уудбърн, Шей Оджо, Дивок Ориги и Доминик Соланке. След нея път шанс за изява получиха Лорис Кариус (Кевин Келърър), Анди Робъртсън, Върджил ван Дайк, Натаниъл Филипс, Джо Гомес, Фабиньо, Къртис Джоунс, Наби Кейта, Лазар Маркович, Рафаел Камачо и Даниел Стъридж (капитан).

Отборът от второто полувреме бе доста по-активен и деен. Това се дължеше най-вече на брилянтната игра на Наби Кейта, който се отчете с общо 4 ключови паса, от които 1 се превърна в асистенция. Освен това африканецът бе полезен и в защита, открадвайки няколко топки и спечелвайки няколко двубоя. 3 от ключовите подавания на Кейта бяха към Даниел Стъридж, който съумя да реализира веднъж. Другото подаване бе към младока Рафаел Камачо, който се отчете с пропуск.

Даниел Стъридж също бе активен срещу Блекбърн снощи. Нападателят се отчете с 2 пропуска след подавания на Наби Кейта, но при третото такова съумя да се разпише. Англичанинът се връщаше често назад, за да подпомага изграждането на атаките на отбора, като след чудесен негов извеждащ пас се се стигна до гол на Лазар Маркович.

Джеймс Милнър можеше да изведе Ливърпул още преди почивката, но ударът му от „бялата точка“ бе спасен от вратаря на домакините. До дузпата се стигна след като стражът фаулира Доминик Соланке. Адам Лалана също бе близо до откриване на резултата. Негов удар нацели гредата, а секунди по-късно негов удар от близко разстояние бе избит от защитник на Блекбърн.

Като цяло прави впечатление слабата игра на Доминик Соланке и Дивок Ориги. Да, Соланке направи дузпа, но като цяло играта му не спореше и той ще се запомни със слабия му удар с глава преди почивката. Ориги пък опита няколко удара, които бяха далеч от целта. Младокът Къртис Джоунс продължи да играе със самочувствие, като техниката и подаванията му бяха на ниво и в този двубой. Прави впечатление, че въпреки крехката си възраст, халфът знае кога да задържи топката и кога да прибегне до подаване към съотборник. Рафаел Камачо получи шанса да реализира на 2 пъти, но не успя. Въпреки това и той остави добри впечатления с играта си. Лорис Кариус нямаше много работа, като се отчете със спасяване с крак след удар на Доминик Самюъл от домакините.

Репортаж от срещата – тук.

Ливърпул заминава на турне в Щатите, като първата среща на американска земя ще бъде срещу отбора на Борусия Дортмунд. Мачът е с начален час 23:05 ч. българско време и ще се изиграе на 22 юли (тази неделя). Двубоят можете да гледате на живо по Ринг БГ.