Освежаваща домашна лимонада

1
219
Добави коментар
Hristofer
Hristofer

В тази рецепта сме решили да ви разкрием всички тънкости при приготвянето на освежаваща домашна лимонада. Самото изпълнение на рецептата е много лесно, но има детайли, в които трябва да внимаваме, за да се получи крайният ефект зашеметяващ.

Първа тънкост при приготвянето на освежаваща домашна лимонада – лимонената кора.

По-голямата част от ароматите на самия лимон се крият в неговата кора. За това при направата на нашата домашна лимонада е задължително да извлечем възможно най-много аромати от кората. Повечето хора се притесняват да готвят с кората на цитрусите, заради възможното наличие на нитрати или други вещества, с които плодовете може да са третирани. Вместо да се ограничавате в използването на цитрусовите обелки, ние ви съветваме да отделяте една идея повече време в тяхното измиване. Повечето продукти, с които се обработват лимоните и портокалите, могат да се измиват с нормална на градуси и налягане течаща вода. За да извлечем максимума от аромата на лимоновата кора, ще използваме техника за направата на домашен чай. Ако сте решили да борите летните жеги с топъл чай, можете да продължите да четете рецептата, ще помогне и на вас. Както се казва – с един лимон и чай, и лимонада.

Втора тънкост при приготвянето на освежаваща домашна лимонада – лимоновият сок.

Лимоновият сок сам по себе си е много освежаващ! В по-големи количества обаче би могъл да развали вкуса на лимонадата. Ето защо е нужно да използваме подсладител, който да балансира неговата киселина. В нашата рецепта сме избрали да ползваме домашен пчелен мед. За разлика от обикновената захар, домашният пчелен мед се усвоява много по-добре от организма. И освен това носи редица ползи за организма ни. Главната причина за използването на мед в рецептата за освежаваща домашна лимонада  обаче остава неговият специфичен аромат, който си подхожда идеално с аромата на лимон. Казано по-просто лимонът и медът са много по-добри приятели от лимона и захарта.

Съвет при приготвянето на освежаваща домашна лимонада:

Тази домашна лимонада изключително добре си подхожда със свежи летни билки като маточина и мента.

А оттук можете да разгледате нашите предложения за разхлаждащи летни напитки:

Трицветен разхлаждащ коктейл

Сорбе от лайм и зелен чай

Малиново смути без захар