Защо онлайн присъствието е важно за вашия бизнес?

1
181
Добави коментар
userado1
userado1

Може би това ще е поредната статия, която четете на тема „онлайн брандинг“, но за съжаление ще ви разочаровам, защото не мисля, че ще кажа нещо ново. Просто навсякъде все говори едно и също… трябва да имате уебсайт, той трябва да е лесно достъпен за потребителите, трябва да излизате на челни позиции в търсачките, трябва да рекламирате бранда си чрез най-популярните канали… оффф, оффф бла, бла, бла.

Все едно и също. Ами да, защото все още има предприемачи или казано на разбираем език – собственици на предприятия, които сякаш го правят на инат, консервативни са и не обичат промените като цяло, знам ли, а може би въобще не им пука от онлайн авторитета на бизнеса им.

В тази статия, няма да ви кажа за ползите от онлайн присъствието на вашия бизнес, а ще кажа какво губите, ако не сте тук. Нарочно написах подвеждащо заглавие, за да отвлека вниманието ви и да ви накарам да стигнете до тези редове, а щом вече сте го направили, моля имайте още малко търпение.

1. Видимост.

Губите хиляди потребители, които могат да бъдат ваши клиенти! Ще ви го кажа в прав текст, помислете, ако вас ви няма в кибер пространството, как този потенциален клиент ще ви открие, бихте ли ми обяснили? Не, няма да може! Да, точно така! Познахте! Е, какво чакате все още? Не знам как? Наемете човек! Freelancer-и колкото щеш! Относно капитала, там вече не се бъркам. Това е ваша задача.

2. Пари.

Губите пари, губите възможност, възможност за продажба, възможност за печалба! Доказано е хиляди пъти и това е огромен факт! Бизнеси, които започват да изграждат свооя имидж в онлайн пространството, удвояват, даже в някои случаи утрояват продажбите си. Но тук играе и огромна роля авторитетът на даден бранд, затова е много важно, как ще се изгради. Изборът на правилната фирма е много важна и от значение!

3. Авторитет.

Ето го и него. Тук нямате право на грешка! Трябва да сте безупречни, винаги лъснати и във форма! Един провал е равен на 10 такива. Кибер пространството, както ползи, носи и крие своите рискове. Ако умеете да го използвате, ще бъде най-доброто ви оръжие за изкарване на пари, но ако сгрешите има силата да ви унищожи като трохичка! Може би това е причината много хора още да се боят от мрежата – страхът, страхът от провал.

4. Популярност.

Хммм… май тук няма смисъл много да коментирам. Сами се досетихте, че ако пристствате в онлайн пространството, възможността да имате популярност е глобална, а не само локална, както е в повечето случаи при отсъствие.

5. Имидж.

Имидж бе! Имидж!

6. Вирал брандинг. (авто-популяризиране).

Аз го наричам така – авто популяризация, наричам го така, защото ми харесва как самите клиенти популяризират вашия бизнес и рекламират дейността ви, ако са доволни от това, което правите. Разбира се за да спечелите тази награда, трябва да спечелите първо клиента, другото става автоматично. Този критерий, както за онлайн пространството важи и за реалния свят.

Ами, аз съм до тук дами и господа. Ако съм надъхал мотивация и план за действие на някого, колкото щастливо ще бъде за мен, ако ли не здраве да е. Аз вече казах какво губите, на вас ви остава само да помислете.

 Вижте още по темата като посетите уеб сайта на AdoBiz.