Какъв живот ви очаква в град Köln, Германия?

1
122
Добави коментар
userado1
userado1

След три години живот и работа в Köln и искам да споделя някои впечатления.

Градът.

Köln, с другото си име Cologne е един прекрасен град, където човек може да си направи добра кариера, изгради семейство и води добри условия за живот. Климатът е много променлив и със сигурност не може да му се има доверие. Със своята добра инфраструктура градът предлага разнообразни начини за градски транспорт. Било с велосипед, метро, автобус или кола, можете бързо да се придвижите към всяка желана точка. Най-бързо става с S-bahn и U-bahn (разбирайте движение по релси). Харесва ми също точността в градския транспорт. На всеки 2 мин. разполагате с метро, а останалите имат разлика от 20 мин.

Хората.

Харесва ми уважението в хората и начинът им на мислене. Няма го онова грубо и варварско отношение, което е характерно за нашата родина. Тук НЕ означава НЕ. Две не става три и не е прието да се обръщате на ти срещу непознати. Улиците са пълни с хора от различни нации и култури, но преобладаващи са немците. Незнам защо определят местните хора като студени, но на мен винаги са ми помагали, когато имам нужда, даже са ме поздравявали и непознати. Няма го също онова любопитство и надничане в чуждия живот. Всеки е ориентиран към неговия си. Възможно е да тук там на някой ъгъл да видите алкохолик или наркоман, но това е съвсем нормално за големите градове, така, че не е критерий за минус.

Забележителности.

Кьолнската катедрала е единсвената голяма постройка, която оцелява през Втората световна война и всяка година се радва на милиони посетители от цял свят. Градът разполага също с много паркове и градини за отдих, където можете спокойно да спретнете барбекю със семейството или пък просто да изчетете любимата си книга, радвайки се на прекрасното време.

Удобства.

Както вече казах, добрата инфраструктура и удобният транспорт по всяко време от денонощието правят условията за живот приемливи, но ако джобовете ви са празни, възможно е да изпитвате трудности, което е характерно за всяка точка на света. Заведения, барове, ресторанти, нощни клубове, всичко е на ваше разположение.

Негативи.

Супермаркетите затварят в 19:30, 20:00 ч. местно време, а денонощни магазини има рядко. Свободните безжични връзки също не са обилност. От негативна страна това е, което най-много ме дразни.

През свободното си време успях да нащтракам няколо снимки за вас.