Какви могат да са причините за проблеми с ерекцията?

1
180
Добави коментар

Неспособността за задържане на ерекцията или нейното получаване се нарича импотентност. Тя е изключително важен фактор за задържане на сексуалната възбуда, привличане и сексуално удовлетворение и у двамата партньори. Това налага появата на сериозни проблеми със самочувствието на мъжа, също така и на жената, което се явява и основен проблем за зараждането на здрава и плодородна връзка.
До преди няколко години се смяташе, че стресът и нормалните процеси на стареене са единствените възможности за развитие на импотентност и всичките видове проблемна ерекция. В наши дни има далеч по-широк кръг и поглед над терапевтичния обзор на импотентност и проблемите с ерекцията, което довежда до появата и на други хипотези, обвързани с по-нататъшна диагностика и лекарски консултации. Уролозите смятат, че 50% от проблемите с ерекцията се дължат на физиологически нарушения.
секс стимулант

Тъй като ерекцията е съдовообуслован процес, то не е изненадващ фактът, че най-честите причини за поява на проблемна ерекция в корелация с възрастта на мъжа може да заболявания, нарушаващи кръвоснабдяването на пениса. Такива типични заболявания, повлияващи периферното кръвообращение в значителен мащаб, са атеросклероза и диабет. Друга вероятна причина може да е дефект в стената на венозната система на пениса, което позволява твърде бързо отичане на кръвта от половия член. Другите най-чести физиологични проблеми са смущения в хормоналното производство и предшестващи операции, довеждащи до нарушения в кръвообращението и смут в способностите за достигане на ерекция.
Съдовите процеси, довеждащи до появата на ерекция, са под неврологичния контрол на главния мозък. Страничните ефекти на някои медикаменти могат да доведат до нейната смутена дейност. Също така проблемът може да бъде провокиран от действието на някои стимуланти, успокоителни средства, диуретици, антихистамини, антихипертензивни медикаменти, рак или депресия. Други фактори за нарушения в ерекцията може да са прекомерното тютюнопушене, редовният прием на големи количества алкохол и наркотиците.