Розова магия

1
174
Добави коментар
svetla58
svetla58

“Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най-добрият начин за горене на калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам в това да бъдеш силен, когато нищо не е наред. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че утре е нов ден и вярвам в чудеса.”
Одри Хепбърн

Днес ще разбием една строга представа за т. нар. Розов цвят. Оказва се, че всъщност розовото НЕ е цвят, а просто нюанс. Той е оттенък на смесицата от бяло и червено. И съотношението на тези два цвята определя наситеността на нюанса. Колкото повече червено има, толкова по-агресивен става той.

КУПИ сатенени спортни обувки

КУПИ маратонки Adidas

КУПИ високи маратонки Puma

КУПИ маратонки металик Puma

КУПИ светли маратонки Reebok с прорези

Това, обаче се оказва най-силното предимство на розовото. По този начин той има диапазона на двата си основни компонента и неговото практическо приложение става по-обширно.

КУПИ обувки

КУПИ раница

КУПИ маратонки със зелен акцент

КУПИ маратонки Adidas Edge

Нюанси на розовото – коралов цвят, телесен цвят, магента, малиново (сини нюанси – горски плодове), роза, сьомга (розово-оранжев цвят), водна лилия, фламинго, корал (розово+оранжево), ярко розово, бледо розово (пастелно).

КУПИ цифров фотоапарат Sony

КУПИ цифров фотоапарат Sony

КУПИ розова фото чанта

За повечето хора розовият цвят асоциира вкуса на захарния памук ии дъвката – сладникавост, захарност => слабост, наивност, но също така и спокойстве, нежност, деликатност => романтика, любов, приятелство – все основни женски черти и качества.

КУПИ дамски спортни обувки

КУПИ дамски спортни обувки с декорации

КУПИ дамски кецове с декоративни шипове

Розовият цвят е цветът на универсалната любов и щастието, възприема се като безгрижен и позитивен цвят. Не случайно съществува терминът гледаш на живота през „розови очила“.

КУПИ дамски спортни обувки

КУПИ маратонки в бледо розово и сини връзки

Комбинира се лесно. С бяло – което придава на съчетанието мекота и го прави по-нежно и романтично. Или сиво, което придава строгост, черното – агресивност.

КУПИ калъф

КУПИ кейс за телефон

Съчетанието на розово със светло зелено или жълто е фантастична комбинация, на която не всеки е готов.

Редактор: Марина Делева

 

Етикети:
eMODNO да имам, eMODNO мнение, модерно, нюанс, розово, цвят