Блогът на Апостол Апостолов :: ПЕЧАЛБАТА НАИСТИНА Е ЗА БЪЛГАРИЯ

1
128
Добави коментар
tocco
tocco

                                                                    ОТ ПОСЛЕДНАТА МИНУТА!

 

„Газпром“ е определил окончателно трасето на втората тръба на газопровода „Турски поток“ и то ще минава през България, Сърбия, Унгария и Словакия, съобщават световни медии. Процедурата е предвидена в европейското законодателство и се прилага при строителството на нови газопроводи.

 

Казано другояче, това е изискване на Евопейския съюз, който в случая се явява краен потребител. Знайно е, че който плаща, той поръчва музиката. С други думи, клиентът е винаги прав!

 

От публикуваните в периода октомври-ноември материали на газопреносните оператори на четирите държави в рамките на процедурата за резервиране на бъдещи мощности следва, че трасето на „Турски поток“ ще преминава през техните територии. Така например „Булгартрансгаз“ планира да обяви на търг определени количества газ на входа от Турция и на изхода към Сърбия, твърдят издания.

 

На влизане от Турция компанията предлага от 1 януари 2020 г. за срок от 20 години 15 млрд. и 800 млн. кубични метра газ годишно, което съвпада с капацитета на едната тръба на „Турски поток“. На излизане към Сърбия – 4 млрд. кубични метра с възможност за увеличаване до 11 млрд. през 2021 г. Маршрутът на „Турски поток“ през България повтаря сухопътното трасе на неосъществения проект за газопровод „Южен поток“, отбелязва „Комерсант“.

 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.