Рискът от развитие на макулна дегенерация при пълните хора…

1
204
Добави коментар
borola
borola

Днес налице е глобален бум на проблема със затлъстяването, а проблемите със зрението тепърва се очаква да зачестяват, поради все по-налагащите се напрягания и прекомерни натоварвания на очите от всевъзможни посоки. Така тези два проблема логично ще засягат едновременно все повече хора. Особено силно важи тази зависимост за хората с абдоминално затлъстяване. Това сочат обявените резултати от проведено шестгодишно изследване с участието на над 12000 пациенти на възраст между 45 и 65 години. Намаляването на съотношението талия/ханш при тях драстично намалява вероятността от поява на възрастова макулна дегенерация.

Това е първото подобно изследване за проследяване взаимовръзката между тези два конкретни показателя и обобщените от авторите доказателства, сочат, че при пациентите, които по време на изследването редуцирали абдоминалното мастно натрупване и намалили съотношението талия/ханш с повече от 10%, рискът от развитие на макулна дегенерация намалява респективно с около 60% .

Учените обясняват тази зависимост основно с това, че по-пълните хора попадат в рисковите групи за развитие на макулна дегенерация, поради силната си предразположеност към диабет, особено в случая на изследваните пациенти, които навлизали и в рисковата възраст над 50 години.

Поради тези причини на хората, страдащи от затлъстяване специалистите препоръчват адекватен индивидуален избор на методи, по възможност природни и безопасни, за успешно редуциране на затлъстяването, както и профилактичен прием на защитаващи зрението продукти.

Добър ефект върху нормализирането на теглото и намаляването на мастните отлагания по тялото, съпроводени от добра поносимост , показват продуктите от серия Калорекс, които предлагат различни, но съпоставимо ефективни, механизми на действие според нуждите на отделния пациент.

Тяхното действие идеално може да се допълни от офталнопротективния, подобряващ зрението ефект на Околут.

Приемът на тези два типа природни продукти може във времето успешно да повлияе теглото и състоянието на тялото и да намали риска от зрителни проблеми като макулната дегенерация, при хората от рисковите за развитието й групи.

Преглеждания:
718