Защо фибрите позволяват лесно отслабване? | Calorex

1
168
Добави коментар
borola
borola

Според специалистите диетолози един от най-лесните и сигурни начини за лесно отслабване е като осъществяваме ефективен контрол върху усещането за глад.
То зависи значително от съставът на храната, която приемаме – дали тя съдържа въглехидрати, мазнини, фибри и др.

Диетолозите споделят, че фибрите, които се намират в храната, освен че ни осигуряват отлично здравословно състояние, подпомагат процеса на отслабване. Проведени изследвания доказват, че хората, които включват в менюто си повече храни, съдържащи фибри, са по-слаби от “любителите” на мазнини например. Установено е, че хората, консумиращи от 35 до 45 г фибри дневно, изпитват глад в много по-малка степен и отслабването при тях става с по-бързи темпове, в сравнение с хората, които приемат по-ниски количества. Може би вече се питате как фибрите спомагат за отслабването?

Ето го и отговорът. След попадането си в организма, фибрите осигуряват забавяне на приемът на храната, спомагат за по-бързото придобиване на чувство за ситост, внос на по-малко количество храна и понижен прием на калории. Обработвайки се по-дълго време от организма, фибрите намаляват апетита за по-голям период от време. Всичко това, в съчетание с подходяща физическа активност помага за ефективното отслабване.

Кои храни снабдяват организма с фибри и спомагат за по-лесното отслабване?

Това са пълнозърнестите храни – макарони, спагети, хляб, бобови растения (леща, грах, фасул, всички видове боб), ядки, зеленчуци (особено крставици, моркови, целина, домати, марули, тиквички) и плодове (сушени сини сливи, кайсии, смокини, малини, ягоди, боровинки, ябълки, киви, манго, круши), овесено брашно и кафяв ориз, пшеничени и овесени трици.

Необходимото количество фибри за деня е около 30-40 гр.

Ефектът от приемът на фибри нараства значително, когато е съчетан с употребата на природният продукт за отслабване Калорекс Апетин. Калорекс Апетин съдържа стандартизирана пиноленова киселина от ядки на Корейски бор. Благодарение на нея Калорекс Апетин по напълно естествен и безопасен начин потиска апетита, създава чувство на ситост и понижава приема на храна и съответно калории по време на основното хранене, намалява допълнителния прием на храна между храненията, като по този начин ефективно подпомага отслабването.

Преглеждания:
583