Идеи за дизайн на малка спалня

1
217
Добави коментар
Matracistars
Matracistars

За да се оформи интериора на една малка стая е доста трудно, хубаво е да се предвидят всички необходими функционални части предварително, но също така, доколкото е възможно да се спести място.
Интелигентния дизайн е още по-труден, защото в една малка стая трябва да се решат много проблеми – например по отношение на леглата и пространство за съхранение.
Хубаво е да се измисли дизайна, така че максимално да се оползотвори пространството в стаята.
Удобства
Спалнята трябва да бъде многофункционална, за това в стаята не трябва да се поставя само едно легло, най-добре в нея да има редица функционални възможности. Благодарение на това ще ви бъде максимално удобно:
– Пространството предназначено за почивка и сън, трябва да бъде с достатъчно светлина и свеж въздух.
– Претрупването с много мебели един до друг и около прозореца ще ограничи проникването на естествената светлина.
– Не Ви препоръчваме обемисти и големи по размер мебели. Това визуално “яде” цялото пространство и комфорт в спалня.
– За икономия на пространството може да се избере диван с функция сън или легло със системи за съхранение на багаж, но не правете компромис с качеството на съня.
– За малки спални идеално решение е да се закупи легло с повдигащ механизъм. В долната му част има голяма кутия с пространство за съхранение.
– Малката спалня винаги се нуждае от визуално пространство, в този случай ще Ви помогнат огледалните повърхности. Това може да са например, стенни декоративни панели, гланцирани вратички на шкафовете или окачен таван с гланцов ефект.
Един добър вариант би бил да поставите в стаята модулни мебели с вградено скрито легло, което се разгръща. Предимството на този комплект е, че то отнема по-малко пространство, като същевременно е много функционално, матрака не се вижда.
За малка правоъгълна стая е подходящо легло с вградени чекмеджета, но задължително с оставено пространство за циркулация въздуха преминаващ през матрака. Това решава някои проблеми, свързани със съхранението, така че в стаята ще бъде възможно да се поставят само малък шкаф и бюро.
Но най-важното, обърнете внимание на качественото легло с удобен за вас матрак от FiveStars!