Kaufland България подкрепя „Българската Коледа“ за седма година

1
160
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

Kaufland България подкрепя „Българската Коледа“ за седма година

20 декември 2018 г.

Kaufland България ще подкрепи каузата „Българската Коледа“ за седма поредна година. Благотворителната инициатива се провежда под патронажа на президента на Република България. Общата сума, дарена от Kaufland България от началото на сътрудничеството до момента, е 170 000 лева.

„Българската Коледа“ е инициатива, която „подарява надежда на деца в беда“. Тя има за цел да насърчава дарителството, да спомага за решаване на значими за обществото проблеми, касаещи здравето на децата, и да подпомага лечението на деца.

Социалната отговорност е неразделна част от корпоративната политика на Kaufland, която има за мисия да подобрява качеството на живот в България. Компанията непрекъснато доказва, че не е безразлична към проблемите на обществото. С убедеността, че те могат да бъдат решавани само с действия, Kaufland подкрепя редица инициативи, сред които „Топъл обяд“ на БЧК, „Избери, купи, дари“ на Holiday Heroes, “Купи и сподели“ и Социална кухня на Омбудсмана на Република България.

Наред с това компанията включва в асортимента си продукти с кауза: през 2018-а Kaufland предложи първия такъв – музикалния диск „Маргаритка и Приказки без край“, като част от приходите от него бяха дарени за изграждането на иновативни детски музикални съоръжения за игра в болнични заведения в страната, а в момента в магазините на веригата могат да бъдат купени книжките от поредицата „Приключенията на Анди и Ая“, които се продават в подкрепа на обучението на глухи и слабочуващи деца.

През тази година Kaufland дари още 282 726 лева на фондация „Димитър Бербатов“ в подкрепа на българските талантливи деца.

За Kaufland
Kaufland e търговска компания, оперираща на интернационално ниво с повече от 1 270 обекта и екип от 140 000 човека в седем държави в Европа.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 58 хипермаркета в цялата страна и екип от над 6000 служители. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.