Ютии

1
236
Добави коментар
brandomani
brandomani

 

Ютията е уред, без който повечето съвременни потребители не биха могли да си представят своето ежедневие. Тя играе ролята на верния помощник на човека, благодарение на когото той винаги се появява в спретнат и елегантен външен вид в офиса, на обществени събития, партита, срещи с близки и познати. Именно тази роля на ютията я прави толкова използван и популярен уред днес. В резултат и предлагането на ютии на пазара се обогатява непрекъснато, включвайки нови модели и типове такива. Вероятно за вас като потребители е трудно да се ориентирате в разнообразната гама от ютии, налични в търговските обекти. В следващите редове ще ви дадем ценна информация, която да ви помогне да се насочите към наистина най-подходящия за вашите изисквания и нужди продукт от категория „Ютии“.

 

Ютии – ютия Philips

 

Когато става въпрос за закупуване на ютия, трябва да се обърне необходимото внимание на всеки един от нейните елементи. Започвайки от покритието и резервоара за вода, и стигайки до лесната употреба и притежаваните допълнителни функции и екстри. Нека да научим малко повече за тези фактори, влияещи върху процеса по избор на подходящата ютия за дома.

покритие – започваме от покритието или гладещата повърхност, защото освен елемент с голямо значение, то е и едно от първите неща,  които се забелязват в процеса на оглеждане на ютията. Покритието с алуминиева плоча например прави ютията по-лека и удобна за използване. Тефлоновото такова пък ограничава до минимум риска от залепване на дрехите. Ютиите с керамична плоча от своя страна притежават висока мощност, но са малко по-тежки и некомфортни за ръката.   
резервоар за вода –  резервоарът за вода е следващият елемент, на който е препоръчително да се обърне внимание. По отношение на неговия обем може да се каже, че стандартните стойности клонят към 250 мл. Но вземането на ютия с по-голям резервоар, побиращ около 400 мл. вода например, в никакъв случай няма да бъде грешка от ваша страна. Препоръчително е обаче да следите за наличието на антиваровикова игла, осигуряваща надеждна защита на повърхността от потенциално образуване на варовик. 
мощност – мощността също е определящ критерий за избора на ютия, които потребителят ще направи. Когато става въпрос за парни ютии, ви препоръчваме да се насочите към такива, произвеждащи минимум 8 грама пара в рамките на 1 минута. Така няма да имате проблеми по отношение на идеалното изглаждане на дрехите си, независимо от какви материали и платове са направени те.
допълнителни функции и екстри – допълнителните функции и екстри на една ютия също са от решаващо значение за крайния избор на потребителя. Свойството за автоматично изключване например ще ви накара да забравите за непрекъснатите си мисли и тревоги, свързани с това дали сте изключили ютията преди излизане от дома. На пазара могат да се намерят и ютии с функции за самопочистване и отстраняване на котления камък. Подобни функции значително ще ви улеснят в стремежа да поддържате уреда в отлично състояние за дълъг период от време.
производител – и не на последно място, от значение е и кой е производителят на набелязаната от вас ютия. Съветваме ви винаги да залагате на ютии от утвърдени на пазара марки, доказали във времето качеството и надеждността на своите продуктови гами. В магазини Техмарт можете да намерите ютии, част от каталозите на световноизвестни марки като Philips, Tefal, Bosch и ARIELLI, чиито уреди ще отговорят напълно на нуждите и изискванията ви. 

Ютии – ютия Philips

Завършваме с няколко съвета, които ще ви бъдат от полза при използване на новата си ютия. Тези съвети са свързани от една страна с методите за постигане на по-голяма ефективност в процеса на гладене, а от друга – с добрите практики за почистване и поддръжка на ютията. Ето основните неща, които трябва да знаете по тези теми:

 

подредена дъска – на първо място, дъската, на която предстои да гладите със своята ютия, трябва да бъде освободена от всички други излишни предмети и принадлежности. Оставяйки на нея единствено дрехата, която ще се глади, ще можете да реализирате прецизно самото гладене, без да пропускате някои нежелани гънки.
предварителна проверка – преди да започнете същинското гладене, хвърлете още един бърз поглед на ютията. И по-специално проверете за това дали тя не е замърсена или пък прекалено нагрята. В подобни състояния ютията често може да повреди вашите дрехи, като ги изгори или пък остави петна от мръсотия по тях. 
тип на дрехата – обърнете внимание и на типа на дрехата, която гладите със своята ютия. При ризите например маншетът на ръкава е препоръчително да бъде разположен в тясната част на дъската, докато яката задължително трябва да се изглади от двете страни.  Добра практика за вълнените дрехи пък е да се минават през влажна тъкан, за да не остават следи от ютията. 
почистване на самата ютия – на пазара се предлагат различни препарати за почистване на ютии, но ако сте достатъчно умели, и домашните хитринки ще ви свършат отлична работа. Неприятната миризма на мухъл, идваща от резервоара на ютията, се премахва с малко бял оцет, разтворен във вода. Трябва да нагреете ютията до най-висока температура, докато изсипаната в резервоара смес се изпари напълно. След това изплакнете с чиста вода и резултатът ще бъде повече от забележителен.

Ютии – ютия Tefal

Разгледайте каталога на магазини Техмарт и изберете най-подходящата ютия за вашия дом!

 

Как да изберете правилната ютия?

Полезни съвети при използване на ютията