Идеи за подарък за Гергьовден

4
407
Добави коментар
motley
motley

Св. Георги Победоносец е от малкото светци, почитан както от християни, така и от мюсюлмани. Празникът се чества като Ден на храбростта и на Българската армия.

Св. Георги е живял в провинция Кападокия по времето на император Диоклециан (284 – 305 г.). Защитник на вяра, Георги е хвърлен в тъмница, подложен е на жестоки изтезания и е обезглавен. Погребан е в палестинския град Лида, който е днешният град Лод в Израел. 

Гергьовден се почита от народа и като празник на земята, на земеделието и животновъдството (Георги от гръцки „земеделец“). Светията е покровител на овчарите и стадата. Познат е с имената Гергьовден, Гергевден, Гюрговден, Герги, Джурджевден.Той поставя началото на лятото и новата стопанска година, завършваща на Димитровден. На този ден се прави курбан, пече се агне и цялото семейство се събира на празничната трапеза.

Имен ден празнуват: Георги, Гергана, Гинка, Галя, Ганка, Ганчо.

ХАРАКТЕР НА ХОРАТА, ПРАЗНУВАЩИ НА Гергьовден

Човек самостоятелен, уверен и независим. Надарен с висок интелект и здрав разум.

Подхожда за лидерските позиции, дори в любовта. Ако партньорът му се опитва да го води и да му нарежда, никога няма да се чувства щастлив. Не му трябва и някой лигльо без мнение. Човекът за него е някой, който да го уважава и цени качествата му. Да гледа на него като достоен партньор в живота, не само като на любовник.

Трябва да се насочите към по-самостоятелни професии. Глупостта и невежеството адски много го дразнят, не ставате за работа в екип. Хаби много нерви, защото светът е пълен с некомпетентни хора.

Отрицателни черти – инат и арогантност, проявяват се често.

Как да избера подарък според зодията, идеи: