Модерните чанти на сезона – уникални и готини

1
188
Добави коментар
svetla58
svetla58

Модерните чанти за пролет/лято 2019

Все още разполагаме с няколко седмици до официалното стартиране на пролет 2019, в които можем да подготвим нужния ни списък с необходимите цветни компоненти, които да завършат перфектния пролетен LOOK.

От sundresses до сандали, тазгодишните тенденции за топлия сезон ни предлагат много светлина, тонове цветя и доста закачливи детайли.
Но ревютата по време на Седмиците на модата ни дадоха сериозни индикации, че пролетта и лятото на 2019 точно чантите ще са онази част от аутфита ни, за която ще бъдем най-развълнувани. От весели цветови изстрели до oversize торби и нещо, което е наистина ново – носенето на няколко чанти едновременно, тенденциите са фантастични и адаптивни към всеки стил и вкус.

Колко много изписахме за тенденциите сред стиловете и дрехите за идните топли месеци. Сега дойде време да обърнем внимание и на аксесоарите или по-скоро на модерните пролетно-летни чанти. Те варират от огромни „чувалчета”, в които освен лаптоп, можете да поберете и няколко чифта обувки. Миниатюрните багети или романтични чантички.

Представяме ви 10 основни тенденции при чантите

1. Елегантни чанти за кръста

В своите пролетни колекции много дизайнери – от Рикардо Тиши до Клеар Уайт Келър – отново признаха своята любов към този практичен модел. Поясните чанти играха главна роля в много минали сезони, но най-модерните през следващата пролет трябва да изглеждат възможно най-елегантно. Това могат да бъдат женствени модели на златна верига, онази изчистена елегантност на Burberry или тези с по-спортен нюанс, като Givenchy и Chloé.

 

2. Черни кутийки

Най-гъвкавата тенденция за пролетта. “Кутийките” могат да се носят по всякакъв повод: по време на работа, на среща или в магазина за шоколадче. Celine, Chloé, Valentino, Burberry, JW Anderson и други модни къщи, чиито колекции съдържат най-готините варианти, са облагодетелствани с нашата благодарност за тази тенденция.

 

3. Огромни шопери

Тенденцията за гигантомания в новия сезон няма да бъде никак пренебрегната. Доказателство за това са невероятно големите модерни торби, които видяхме на ревютата на Etro, Jil Sander, Stella McCartney и Proenza Schouler. За тези, които обичат да носят всичко със себе си – и контейнери със здравословна храна, и токчета за high обществени вечери, и любима книга в случай на свободна минута – този модел и идеалният вариант за тях.

 

4. Плетени торби

Миналата година огромната сламена шапка на Jacquemus беше най-популярният аксесоар в Instagram. През пролетта на 2019-та този размер ще се радва на същия успех, само че този път ще е под формата на XXL торба отново с етикета Jacquemus . Но това не е единственият модел, който рискува да ни влюби в модата. Сред неговите конкуренти, например, са макраме вариациите, Isabel Marant, Sonia Rykiel, Alberta Ferretti и Altuzarra. Възможно ли е да се измисли нещо по-подходящо за лятна ваканция?

5. Чанти в духа на 90-те години

Малкият правоъгълен модел с къса дръжка, който беше популярен през 90-те години, се завърна в новия сезон в колекциите на Gucci, Fendi, Prada, Louis Vuitton и други марки. Няма съмнение, че това е ключовият модел на предстоящата пролет. И дали новият iPhone ще се впише в него толкова добре, колкото и Nokia 3210 – е един голям въпрос.

6. Чанта тип кесия

През пролетта едни от най-модерните чанти трябва да бъдат като кесии. Те може да не са чак толкова практични, колкото огромните торби или плетените чанти, но статутът на „най-сладкото” е точно за тях. Достатъчно е да си припомним шоуто на Proenza Schouler, Stella McCartney, Dries Van Noten, Tod’s и Jil Sander, за да видим това.

7. Мини чантички arm candy

Малки, непрактични и неудобни, но толкова сладки. Те са онзи малък очарователен детайл, който да добавите, ако решите да следвате тренда на multiple bags at once. Balmain, Roksanda, Marc Jacobs – истински бонбони в ръцете ви.

8. Транспарантните чанти

Още едно намигване от 90-те, когато плексигласът беше царят на материите сред модите последователи. Сега отново намира своето място сред актьорите на тазгодишни спектакъл, но със сигурност не е в главен образ. Все пак „новите му одежди”  в ревютата на Versace и Brandon Maxwell го правят привлекателен за онези смели мадами, която не се свенят да покажат вътрешността си.

9. Mini на mini-то

Това са едни толкова малки чантички, че не сме сигурни какво можете да приберете в тях. Може би един ключ и гланц или червило. Но и те се наместват сред новите тенденции, така че не бихме могли да ги пропуснем. Минитата на Gabriela Hearst, Jil Sander, Jacquemus и Maryam Nassir Zadeh се катерят по ръцете ни, увиват се около кръста ни и висят наперено върху гърдите ни.

10. Чанти в причудливи форми

Тези са най-свежото попълнение в тренд списъка ни. Уникални, готини, странни, разчупени… Абе с една дума – COOL!!! Или HOT! Оказва се, че въпреки странните си форми, тези бижутца с къси дръжки, са доста по-практични от супер минитата, например. Вижте ги в колекциите на Oscar de la Renta, Rejina Pyo, Stella McCartney, Louis Vuitton.

Редактор: Марина Делева