Бързо, лесно, вкусно – печен сладък картоф с веджи плънка

1
206
Добави коментар
svetla58
svetla58

Днес ще ви представим едно вкусно, хранително и здравословно блюдо, което да си похапвате сами или да приготвите на някое парти.
Изключително лесна и готина рецепта, която може да бъде променена в зависимост от това какви зеленчуци и продукти имате в хладилника си.

Ще са ви необходими няколко дребни нещица.

2 големи сладки картофа
Органична пилешка наденица, която може да замените с пилешко месо или колбас
Козе сирене
Червен лук
Морков
Чушка
Броколи
Спанак
Коприва
Рукола
Зехтин
Хималайска сол
Черен пипер
Кимион
Чили на прах
Смлян червен пипер

Първо – опечете два сладки картофа на 400 F за около 35 минути – за експериментаторите сред вас има един специален сорт японски сладък картоф.
Когато се опекат, извадете картофите и ги оставете да се охладят. След това започнете със сотирания пълнеж.

Важното е да изберете качествени, органични, чисти био продукти, с които да приготвите една много вкусна плънка.

Органична пилешка наденица

Нарежете органичния пилешки колбас на кубчета и го сложете в тигана заедно с нарязаните броколи и зеленчуци, както и няколко супени лъжици зехтин, за да ги задушите за около 5-7 минути. След това добавете нарязаната на кубчета червена чушка, кимион, чили на прах, розова сол и смлян пипер и ги сотирайте за още няколко минути. Ако желаете да обагрите вкусовете с още няколко приятни аромата, спокойно можете да добавите кедрови или каквито ядки обичате на финала на сотирането.

После хвърлете в тигана и няколко шепи зеленина – спанак, коприва, рукола и каквото си пожелаете, и ги оставете така, докато вкусовете се смесят добре.

Разрежете вече изстиналите картофки и ги оформете като малки лодки. След това ги напълнете с веджи сотето, а отгоре настържете козе сирене и поръсете с нарязан на кубчета червен лук. Върнете всичко обратно във фурната за около 5 мин.

И Voilà – фантастично фитнес хапване за готините ентусиасти.

Редактор: Марина Делева