Мощни и здрави къртачи за разбирачи и мераклии|E-shop-BG.eu

5
136
Добави коментар
Eshopbg
Eshopbg

Електрическите къртачи са предназначени за къртене на бетон, зидария, каменни материали, асфалт, а с подходящи до- пълнителни приспособления също и за набиване и уплът-няване. За да построим нещо ново, често ни се налага да разрушим и отстраним ненужното старо. В строителството за тази цел се използват мощни машини за къртене, наречени къртачи.

Електрическите къртачи се захранват от променливо токово напрежение 230 V. Къртачите са мощни електро инструменти, извърщващи възвратно постъпателни – ударни движения с работния инструмент. Консумираната мощност е в границите от 650 до 2000 W. Всички къртачи на BOSCH работят на пневматичен принцип. Голямата мощност на електромоторите осигурява и голама енергия на удара, която е в диапазона от 2,6 ди 63 J. Системата за захващане на работните инструменти е SDS-max. Работните инструменти са различни модели шила, секачи и длета. Къртачите на Bosch впечатляват с тяхната висока производителност при разрушаване и снемане на материал и са особено предпочитани заради системата Bosch Vibration Control. Тази система намалява възникващите при къртенето вибрации и не ги предава към оператора на машината. Към къртачите може да бъдат допълнени и системи и консумативи за прахоулавяне. Къртачите биват, електрически, пневматични, хидравлични или моторни, тук ние разглеждаме само електрическите къртачи.

Както при електрическите перфоратори така и при къртачите класовете къртачи се определят съобразно тяхното тегло, което дава представа за тяхната мощност и производителност. Логичо е, че колкото по-тежък е къртача, толкова по-голяма е енергията на удара и съответно и неговата производителност. Различаваме три класа къртачи:

до 5 кг — лек клас къртачи. Универсални инструмети, подходящи за работа в хоризонтално или дори и таванно положение
от 5 кг до 10 кг — среднен клас къртачи. Служат за редни до тежки натоварвания във вертикално положение надолу.
от 10 кг до 30 кг — тежък клас къртачи. За тежки и обемни работи. При къртене на фундаменти или стоманобетонови плочи, при демонтаж на машини и съоръжения главно във вертикално положение надолу

Определящо преди да изберем къртача е да определим обхвата на работите, които ще изпълняваме. Най-важното е да знаем в какво пространствено положение ще работим, ако ще къртим главно стени то може да използваме предимно къртачи от лек клас. Ако разбиваме по-големи стоманобетовои фундаменти то ще изберем среден или тежък клас къртач. Производителността на къртача зависи от неговот тегло и от честоттата на ударите, това е вторият главен параметър. Представяме ви основните параметри при конкретния избор на къртач:

Номинална електрическа мощност – от 800 W до2200 W според класа
Енергия на удара в джаули [J] – от 4 до 8 J при лекия клас къртачи до 60 J при тежкия клас
Честота на ударите в хеци [Hz]
Тегло в кг – според класа на къртача
Размери – дължина, широчина и височина
Тип на захващеане на инструмента – SDS – max или шестостен
Система за електронна регулация
Комплектация на инструмента – консумативи към къртача в основния пакет
Куфар

Къртачите на BOSCH се отличават с голямата си експлоатационна продължителност благодарение на изключително здравия ударен механизъм и държач за инструменти. Те предлагат ненадминато удобство благодарение на малкото тегло в съответния клас, компактен дизайн, блокиращ се превключвател с „подаване на газ“ и ръкохватка с меко противоплъзгащо покритие. Всички къртачи гарантират слаби вибрации благодарение на оптимизирания по отношение на вибрациите ударен механизъм и силово развързани главна и странична ръкохватки.

Къртачите на BOSCH може условно да разделим на три категории: лека, средна и тежка категория. Към леката категория принадлежат тези от 3,5 до 7 kg, към средната категория тези от 7 до 11 kg и в тежката категория попадат тези от 11 до 30 kg.

Изберете къртачи BOSCH – Къртачи за леки, средни и тежки натоварвания с минимални вибрации и огромна производителност и експлоатационен живот. Изберете от електрическите къртачи BOSCH. Къртачи за креативно разрушаване на оптимална цена с голяма производителност.

Най-често използваните консумативи или още работни инструменти са:

Шило – прилага се за къртене на подови покрития, асфалтови покрития, разбиване на зидария и тухли и разбиване на камък
Лопатка – при одстраняване на плочки, направа на канали, почистване от замазки или шпакловки
Длето – при пробиване на отвори, оформяне на ниши, прерязване на аматури и демонтаж на замонолитени машини и технологии
Трабмовка – използва се при уплътняване на земни маси или скални фракции

В леката категория къртачи един добър представител е например Къртач със SDS-max GSH 388, 1.050 W, 7.1 J, 4,9 kg, 0611388008, BOSCH.

В средната категория е особено популярен къртачът: Къртач със SDS-max GSH 11 E,1.500 W, 16,8 J, 10,1 kg, 0611316708, BOSCH

И в тежката категория къртачи трябва да изтъкнем великана: Къртач GSH 27 VC,2.000 W, 62 J, 29,5 kg, 061130A000, BOSCH

Съдържание:

Къртачи с изключителна производителност и ниски вибрации

Описание на електрическите къртачи

Класове къртачи

Основни критерии при избор на къртачи

Защо електрическите къртачи на bosch са предпочитани

Често използвани консумативи за къртачи

Най-търсените модели къртачи на bosch

Клиентите, които купуват продукти от категория Къртачи често избират и аналогични продукти от свързаната категория ЕЛЕКТРО ИНСТРУМЕНТИ.

Техническите спецификации на продуктите от категорията Къртачи могат да бъдат променени без предизвестие. Изображенията, на продуктите от категория Къртачи са продеоставени от производители и дистрибитурои, но понякога могат да имат само информативен характер. Текущата цена означава препоръчителната продажна цена на производителя или доставчика.