Реклама в социални мрежи

1
123
Добави коментар
userado1
userado1

Реклама в социални мрежи

Какво представлява рекламата в социалните мрежи?

Най-често във социалните мрежи рекламите се появяват под формата на платени публикации от вашите бизнес страници, които сте създали в самите тях, но е възможно да се появяват и под различни други форми.

Защо да изберете този вид реклама?

Рекламата в социалните мрежи като Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin е страхотен начин да увеличите видимостта на Бизнеса Ви в онлайн пространството. Само като използвате тях е възможно да докарате 70% от трафика на уебсайта си.

Днес използването на тези мрежи се увеличи до такава степен, че хората изпозват тяхното предимство нявсякъде – в парка, когато си почиват или правят разходка, на ресторат, на кафе, у дома. Според проучване на американски учени младежите използват социлната мрежи дори в банята.

Почти всеки човек, който познавате или виждате на улицата има смартфон и използва активно социалните мрежи. Може да се възползвате от този факт, като им покажете реклама за Вашия Бизнес.

Защо да не се възползвате от тази уникална възможност да превърнете обикновен потребител на социалната мрежа във Ваш лоялен клиент? Конкуренцията ви със сигурност практикува този метод, не им позволявайте да надделяват над вас.

Предимства на рекламата във социалните мрежи:

*възможност за реклама пред много голяма аудитория;

*опция за таргетиране към даден географски регион, пол, възраст, интереси и предпочитания;

*може да се откажете по всяко време независимо от постигнатите резултати;

*не е необходимо да разполагате с цели пачки за реклама (възможно е да инвестирате и малка сума);

*възможност за осъществяване на сегментирани кампании.

Какво ще ви донесе?

*при успешна реализирана рекламна кампания ще се увеличат посещенията на сайта ви;

*ще имате повече реализации (продажби, абонамент, регистрации и др.),
популярен бранд/марка,

*видимост пред потенциалните Ви клиенти.

Ако проявявате интерес към този начин на реклама, аз ще напавя всичко възможно да имате успешна рекламна кампания във глобалните социални мрежи.

Запитване
Защо да изберете рекламата в социалните мрежи?

Тенденциите в последните няколко години постепенно превърнаха социалния маркетинг във важна част от най-добрите решения за печелившо присъствие онлайн.

За това главната причина се крие в масовата ангажираност на потенциалните клиенти в социалните мрежи.

Чудите ли се какво точно значи маркетинг в социалните мрежи? Има големи предимства на рекламирането в социалните мрежи.

Какво представлява маркетингът в социалните мрежи?

Това е система, превърнала се в част от маркетинговите стратегии, които се прилагат в Интернет пространството. Имат за цел да създават съдържание, а то да генерира стойностен трафик и да поддържа висок интерес в социалните платформи. Трябва да стане споделяно от потребителите.

Съдържанието може да е както текст, така и различни картиники или няколко на брой видеа. Стратегията е изградена с цел да се популяризира брандът и да бъдат привлечени повече клиенти от най-успешните социални мрежи, където са и много от онлайн потребителите.

Социалните медии могат също да съдействат за създаването на връзки, а те да влияят добре на SEO стратегията. Социалните връзки може да окажат влияние и на релевантността на част от резултатите от търсенето, а също в социалните мрежи, в които са публикувани, а и в Google и останалите търсачки.

Рекламите в социалните мрежи могат да са с най-различна насоченост:

Създаване на разпознаваемост на бранда. При такава цел социалните канали представляват още един огромен плюс за разпространението и налагането на съответния бранд. Процесът предоставя шанс за лесно и качествено достигане до потенциални клиенти, а за настоящи – за ремаркетинг.

Ако се стремите към изграждане на репутация на марката, възползвайте се от това, че в социалните медии масово се дискутират услуги или продукти. Ако успеете да си изградите добра репутация там, потребителите ще придобият и по-голямо доверие към бранда.

Ако се стремите към изграждане на лоялност, тогава социалните мрежи отново са добро място за изява, защото дават шанс за успешна двустранна комуникация с клиентите.

Ако стремежът ви е към увеличаване на трафика към сайта, тогава честото пускане на стойностно съдържание би накарало всеки един от потребителите да посети отново дадения уеб сайт и така да сподели за него и на други потребители.

Предоставя повече възможности за продажби, защото посредством всяко едно качествено съдържание, публикувано там и с всяка една реакция от страна от потребителите се увеличават шансовете за реализация на продажба.

Стремежът винаги трябва да е към по-добро класиране в търсачките. В много от случаите Google и другите търсачки обръщат сериозно внимание на това дали марката присъства в социалните мрежи. Така те приемат, че брандът е надежден и истински, а не фантом или просто временен.

Най-популярни от социалните медии за момента са Facebook и Twitter. Те съдържат най-много потребители, а в същото време са безплатни и лесно достъпни за начинания в бизнеса.

Добре е да имате предварително създаден уеб сайт или блог например, към който да бъдат насочвани потребителите. Социалните мрежи са наистина примамливи, но всеки накрая иска да научи основната информация за продукт или услуга от уеб сайт.

Това създава доверие и сигурност в хората, че сте сериозни в бизнеса си. Използването на готови сайтове с безплатни плаформи, често е смятано за непрофесионално.

Запитване

Върни нагоре
Принтирай
Покажи дата и час