Писане на текстове за уеб (Copywriting)

1
242
Добави коментар
userado1
userado1

Писане на текстове за уеб (Copywriting)

Искате ли да имате текстове, които са наистина интересни и ангажиращи за аудиторията, оставащи актуални с течение на времето и също така да имат способност да привличат нови продажби и интерес? Ако отговорът Ви е „да“, аз съм готов да се заема с тази трудоемка задача.

На пръв поглед всичко може да изглежда като елементарен текст, но знаете ли че текста има способност да продава. Написан и оформен в правилен вид, той може да стане мощен инструмент за привличане на нови клиенти, а може би и лоялни такива.

Представете си, че сте в някакъв сайт, където изреченита не са смислено създадени, губи се смисъла на това, което се обеснява, изпада се в излишни детайли… естествено резултатът е загубен читател или потенциален клиент.

За да задържите вниманието на всеки посетител, който попадне в сайта ви, Вие трябва да имате креативен текст, който продава, вдъхва доверие на клиента, текст оставащ актуален и интересен във времето. Ако то притежава тези качества, резултатите няма да закъснеят.

Това може да е трудоемка задача, но трудност е дума, която не е проблем за мен и не ме плаши.

Без значение дали имате онлайн магазин или търсите креативни текстове за описанието на продуктовата гама, медиен/новинарски сайт, блог, друг вид информационен сайт или просто Ви трябват впечатляващи текстове, може да се възползвате от тази услуга.

Опитът в писането на текстове за уеб, който придобих с течение на времето ме научи как да докарам потенциален клиент пред компютър до входната врата на магазина Ви.

Ако целта Ви е не просто да имате текст на сайта си, но освен това той да продава, Вие сте на правилното място.

Запитване
Защо копирайтингът е важен?

Копирайтингът всъщност е съвкупност от доста дейности, всички от които имат за цел предвиждането на една кампания, на продукт, дадена идея, определена услуга или пък компания напред чрез разнообразни инструменти от типа на думи, чужди думи, игра на думи, но далеч не е само това. Част от него е и визията, която според конкретната необходимост тя може да бъде скандална, перфектна, двусмислена…

Копирайтингът, накратко казано, работи основно с два елемента, които са писането и дизайнът. Като инструменти за изграждането на който и да било продукт в интернет пространството цял сайт, банер, блог, онлайн магазин или нещо друго писането и украсата са такива неща, привличащи потребителското внимание, но има и опасност могат да го отблъснат или пък изобщо да не го впечатляват.

В първия случай копирайтингът може да се счита за успешен, но във втория и третия нещата не стоят така!

Силата на думите е огромна и с нея работи копирайтърът, ако е професионалист. Той рекламира чрез словото, но и в интернет рекламата се осъществява под формата на рекламен текст, снимки, а понякога – и видео.

Възможно е да бъде скрита реклама, което да значи, че между редовете на някое интересно четиво да е налично послание, приканващо ви да си купите точно тази чанта посредством начина, по който са вместени в дизайна на магазина в интернет.

Копирайтингът обаче не е само реклама. Той е и PR. Дава първоначален тласък на сайта ви, защото според написаното в него съдържание и послание зависи и какви потребители ще ви доведе.

Реално копирайтърите изграждат цялостна концепция на кампанията ви. Тъй като живеем в 21-ви веки, всичко е базирано в интернет. Ако вие не фигурирате там и ако нямате копирайтъри, които да пишат за вас добре, тогава нещо не е наред

С талант и с усърдна работа те биха могли да ви донесат не само пари, но и истинско състояние, слава и даже власт!

Копирайтърите трябва да обичат думите, да изясняват и да обясняват. Съществуват огромни ползи от копирайтинга, също така той е важен с това, че има директно действие в съответната бизнес среда.

Копирайтърите осъществяват заявката за вашето предстоящо появяване. Те ще създадат статията за това, че някъде има например нов магазин, описват него и наличните там промоции. Важен фактор е това как ще ви представят. По всички параграфи той ще влияе най-съществено върху създаването на първи впечатления в потребителите.

Копирайтърите имат задачата да подобрят репутацията ви онлайн. Може да нямате нужда от представяне, но по неприятна причина – всички може да са зле настроени към даден бизнес заради лоша репутация и споделени отрицателни мнения. Копирайтърът със силата на думите може да накара клиентите да ви повярват!

Копирайтингът представлява важна връзка с клиентите. Осъществява общуването с тях, събира отзиви, помага им да направят правилния потребителски избор, да сравняват и т.н.

Копирайтингът може да бъде разглеждан като визитната ви картичка в интернет. Показва точно колко влагате в бизнеса си, за да се развие, също какви са служителите ви и целите ви.

Създаденият текст е вашето послание! Копирайтингът е неотменна част от успешния бизнес.

Запитване

Върни нагоре
Принтирай
Покажи дата и час