Блогът на Апостол Апостолов :: ЗА БЪЛГАРСКАТА И ЕВРОПЕЙСКАТА ЗАПЛАТА

1
196
Добави коментар

                                                                 ПРОСТОТИЯ БЪЛГАРСКА

 

“Докога над страната ми

бащина ще вилнее тази

страшна простащина?“

 

Мине, не мине и някой български идиот започва да дудне нещо за европейски заплати. Обикновено това са малоумни политици или журналисти. Подкрепят ги и разни “икономисти“, изучавали марксистка политическа икономия.

 

Средната работна заплата у нас е вече около 1500 лева. Средностатистическият български простак веднага ще пресметне сумата по междубанковия курс и ще започне да хленчи, че това са само 750 евро.

Истината е, че тези 1500 лева имат ПОКУПАТЕЛНАТА СИЛА на 3000 евро!

Защото в България всичко, абсолютно всичко е два до три пъти по- евтино, отколкото в западна Европа.

 

Средната работна заплата в Германия е 1700 евро. Обаче! В повечето случаи поне 1000 евро от тях отиват за наем, защото немците не са така заможни като нас. Само 48 % от тях притежават собствени жилища. Докато у нас всеки има свой собствен дом. Че и вила, парцел, ниви, гори…

 

Всичко това идва да рече, че най- добре платени в Европа са българите, но тъй като са простаците на ЕС, те не могат да проумеят това. И стават, разбира се, нагли. Изискват “европейски заплати“, т. е. 1700 евро, но обърнати по междубанковия курс в лева!

 

Винаги съм смятал, че бедният е беден, защото е прост. Цяло чудо е, че простоватите българи успяха все пак толкова да забогатеят…

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq