Тайни и загадки

1
199
Добави коментар
tiberii1
tiberii1

Всички тези факти и огромната популярност придоби хипотезата за извънземен произход на това древно чудо. В този случай, много лесно се обяснява тайната на огромни монолитни – големи блокове които са били използвани, за да се изгради солидната основа, която може да издържи на мощни вертикални натоварвания, например, когато един космически кораб каца или излита. В полза на тази хипотеза има една древната легенда, в която се разказва как богът на слънцето е пътувал по небето в колесница,  и спирал на Баалбек да си почива. Има и легенда, че боговете създали Trilithon. Възможно е храмовия комплекс е построен по-късно на платформата, но с помощта  използваната  технология  използвана не само за монолитите, но също така и за стълбището, което се нарязва на блокове от същия размер като този на камъните Trilithon и гигантските колони от храма на Юпитер.

Размерите на всички тези гигантски мегалити води до теорията за древен космодрум. Има много хипотези за произхода и предназначението на Баалбек. На първо място в неспособността на учените е да дадат смислен отговор за огромните мегалити защо са с тези огромни размери. Очевидно е, че е по-лесно да се използват по-малки блокове, които много по-лесно и по-бързо монтират. Има доста голям брой примери показват, че използването на подобни технологии, включително на древните пирамиди в Египет, както и изцяло модерната Coral Castle, който е построен на територията на Флорида през първата половина на миналия век.

Баалбек мегалит

Въпреки че чудото Балбек не е ззавършено то хилядолетия наред е удивлявало много народи с различни култури и религий.Тук идва въпросът коя е причината за поправянето на разрушения храм , реконструкцията му в нови храмове всички на едно и също място.

Другата голяма мистерия свързана с древния храм Баалбек която също няма обяснение от учените е дълъг подземен тунел с прозорци прокопан под мегалитите. Какво е било преднанзначението му ?

 В завършек остават много още въпроси ,като как след като тези мегалити са строени преди повече от 10 000 годили още има следи от тяхното тъй наречено от учените строителство. Как са пренасяни тези огромни блокове ,обработката им и причината да се построи това чудо.Каква е енергийната сила на мястото или на самата конструкция накарала различни народи в продължение на хиляди години да се стичат и боготворят.